Ακολουθήστε μας:
Σαββάτο 24 Σεπτεμβρίου
ΑρχικήSliderΑυτά τα μέτρα θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Αυτά τα μέτρα θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο φετινό πακέτο της ΔΕΘ, το οποίο θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ επιπλέον στήριξη εξετάζεται να δοθεί στις πιο ευάλωτα νοικοκυριά.

Οι δύο βασικές εξαγγελίες που έχουν ήδη αποφασιστεί και ουσιαστικά προαναγγελθεί, είναι η αύξηση των συντάξεων το 2023 για πρωτη φορά μετά από 12 χρόνια και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, για δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους καθώς επίσης και των συνταξιούχων επίσης από το 2023.

Σε ό,τι αφορά τους συνταξιούχους πάντως, το οικονομικό επιτελείο θέλει να τραβήξει κόκκινη γραμμή στα αναδρομικά, περιοριζόμενη στην αποζημίωση όσων έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και όχι όλων. Για τον ιδιωτικό τομέα έρχεται νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, κάτι ωστόσο που δεν έχει δημοσιονομικό κόστος.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η παροχή κινήτρων για την αύξηση της προσφοράς κατοικίας. Εξετάζονται η αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου μέσω ΣΔΙΤ, η ανέγερση φοιτητικών εστιών από τα πανεπιστήμια και η χορήγηση κινήτρων για την αξιοποίηση των κλειστών ιδιωτικών ακινήτων ή και αντικινήτρων σε όσους τα κρατούν κλειστά.

Πηγή:dikaiologitika.gr

Κοινοποίηση