Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023


ΑρχικήΑττικήΔρομολόγηση σχολικού λεωφορείου ζητά από τον ΟΑΣΑ ο Δήμος Φυλής

Δρομολόγηση σχολικού λεωφορείου ζητά από τον ΟΑΣΑ ο Δήμος Φυλής

Την επαναδρομολόγηση των λεωφορειακών γραμμών 715 και 716 στα Άνω Λιόσια, κατά το νέο σχολικό έτος, ζητά από τον ΟΑΣΑ ο Δήμος Φυλής. Πρόκειται για δύο δρομολόγια (πρωί και μεσημέρι) στη διαδρομή Ζωφριά- Αη Γιάννης (το πρωί) και Αη Γιάννης-Ζωφριά (το μεσημέρι), που θα εξυπηρετήσουν όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια των Άνω Λιοσίων.

Στην ουσία πρόκειται για κοινό αίτημα της σχολικής κοινότητας και του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών (ΕΛΜΕ), για την ικανοποίηση του οποίου ενώνει τις δυνάμεις του και ο Δήμος Φυλής. Άλλωστε, οι διευθυντές των σχολείων και η ΕΛΜΕ έχουν στείλει και εγγράφως το αίτημα στον ΟΑΣΑ.

Το σχολικό λεωφορείο είχε λειτουργήσει με επιτυχία το σχολικό έτος 2018-2019 και είχε συμβάλει στην εξυπηρέτηση και στην οδική ασφάλεια των μαθητών. Αυτός είναι και ο λόγος που η σχολική κοινότητα επανέφερε, φέτος, το αίτημα και ευελπιστεί ότι θα ικανοποιηθεί από τον ΟΑΣΑ. Μάλιστα στο σχετικό έγγραφό του ο Δήμος Φυλής έκανε αναφορά στην τριακονταετή φιλοξενία του αμαξοστασίου των λεωφορείων στα Άνω Λιόσια. Στόχος του ήταν να επισημάνει ότι ο ΟΑΣΑ και η ΟΣΥ έχουν ηθική υποχρέωση να στηρίξουν το πιο ευαίσθητο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας που είναι οι μαθητές.


Ροη Ειδήσεων