Ακολουθήστε μας:
Τετάρτη 17 Αυγούστου
ΑρχικήSliderΣτα 400.000-500.000 τα ενεργά κρούσματα Covid – Αυξάνονται οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι

Στα 400.000-500.000 τα ενεργά κρούσματα Covid – Αυξάνονται οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι

Την εκτίμηση ότι τα πραγματικά κρούσματα κυμαίνονται στα 400.000-500.000 έκανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον  τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι τόσο οι διασωληνώσεις όσο και οι θάνατοι παρουσιάζουν αύξηση, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί.

“Έχουμε να κάνουμε με έναν ιό, ο οποίος είναι εδώ. Δεν έχει αλλάξει τόσο δραματικά και ακόμα μας ταλαιπωρεί. Στέλνει ανθρώπους και στο νοσοκομείο και στις ΜΕΘ”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε δε ότι η παραλλαγή Όμικρον 5 “χτυπά” το κατώτερο αναπνευστικό, ωστόσο μπορεί να δώσει και σοβαρότερη νόσηση αν κάποιος έχει υποκείμενα νοσήματα.

“Τα κρούσματα είναι διπλάσια από αυτά που καταγράφονται, γιατί και ο αριθμός των τεστ είναι σχετικά χαμηλός. Τα ενεργά κρούσματα είναι στα 400.000-500.000. Το θέμα είναι ότι οι σκληροί δείκτες, οι θάνατοι, ακόμα και οι διασωληνώσεις έχουν ήδη δώσει μια αύξηση, η οποία περιμένουμε να συνεχιστεί λίγο ακόμα. Αντίστοιχα, θα υπάρχει πτώση στα κρούσματα”, κατέληξε.

Πηγή:capital.gr

Κοινοποίηση