Παρασκευή 19 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΈρχονται 1.200 λεωφορεία με αντιμικροβιακό εξοπλισμό

Έρχονται 1.200 λεωφορεία με αντιμικροβιακό εξοπλισμό

Επιχείρηση «προστασία απέναντι στον κορονοϊό» βάζει μπροστά η Ανώνυμη Εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ. Α.Ε.), προκηρύσσοντας δύο διαγωνισμούς για την εγκατάσταση ειδικού αντιμικροβιακού εξοπλισμού στις οδικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Βασικό μέλημα της εταιρείας είναι να τοποθετηθουν αντιμικροβιακές επιφάνειες και ειδικά φίλτρα αέρα στα αστικά λεωφορεία.

O πρώτος διαγωνισμός, προϋπολογισμού 1.026.720 ευρώ, αφορά την τοποθέτηση-επένδυση αντιμικροβιακών φύλλων χαλκού, και ειδικότερα, φύλλων, διάφανων φιλμ και θερμοσυστελλόμενων σωλήνων (tubes), περιεκτικότητας σε χαλκό τουλάχιστον 98%. Ο δεύτερος διαγωνισμός, ύψους 297.600 ευρώ, αφορά την παροχή υπηρεσιών τοποθέτησης αντιμικροβιακων φίλτρων αέρα με ιόντα χαλκού στις κλιματιστικές μονάδες των οχημάτων της ΟΣΥ.

Η τοποθέτηση των αντιμικροβιακών υλικών θα γίνει στις επιφάνειες αφής 1.200 αστικών λεωφορείων της εταιρείας. Τα αντιμικροβιακά φύλλα χαλκού (πάχους τουλάχιστον 0,035 χλστ.) εξουδετερώνουν αρκετούς από τους ισχυρότερους τύπους παθογόνων βακτηρίων και ιών, και ειδικότερα τον ιό SARS-COV-2 – COVID-19. Το μικροβιακό φορτίο μειώνεται ολοκληρωτικά πάνω στην επιφάνεια του χαλκού σε ποσοστό άνω του 99% και μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος μετάδοσης της μόλυνσης μέσω της αφής.

Τα αντιμικροβιακά προϊόντα, φύλλα χαλκού, θα τοποθετηθούν στις χειρολαβές θυρών και καθισμάτων, στις κουπαστές, τις χειρολαβές και τις μπάρες ορθίων, αλλά και τις περιμετρικές μπάρες. Αναφορικά με τα κλιματιστικά, θα τοποθετηθούν φίλτρα αέρα με ιόντα χαλκού πάχους τουλάχιστον 6 mm και 60gr/τ.μ. στις μονάδες κλιματισμού 1.200 αστικών λεωφορείων.

Η τοποθέτηση των αντιμικροβιακών φίλτρων αέρα κλιματιστικών με ιόντα χαλκού, όπως αποδεικνύεται από πιστοποιητικά αξιολόγησης αποτελεσματικότητας, εξουδετερώνει αρκετούς από τους ισχυρότερους τύπους παθογόνων βακτηρίων και ιών, και ειδικότερα τον ιό SARS-COV-2 – COVID-19 σε ποσοστό άνω του 99%. Το μικροβιακό φορτίο μειώνεται σημαντικά επάνω στην επιφάνεια των αντιμικροβιακών φίλτρων αέρα κλιματιστικών με ιόντα χαλκού σε ποσοστό άνω του 99% εναντίων των ιών SARS-COV-2 – COVID-19 και Η1Ν1, και σε ποσοστό άνω του 88% εναντίων των μικροβίων Χρυσίζων Σταφυλόκοκκος, Κλεμπσιέλλα της πνευμονίας & Αεριογόνος Ψευδομονάδα κ.ά.

Στόχος της ΟΣΥ μέσω των δύο διαγωνισμών είναι η μείωση των λοιμώξεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που όπως έχει αποδειχθεί αποτελούν μία από τις βασικές εστίες διασποράς του ιού. To συνολικό ύψος των διαγωνισμών υπερβαίνει τα 1,3 εκατ. ευρώ. Οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των προσφορών είναι 26.07.2022 για τις αντιμικροβιακές επιφάνειες και 29.08.2022 για τις κλιματιστικές μονάδες.

Πηγή:athina984.gr



Ροη Ειδήσεων