Πέμπτη 18 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΔήμος Κηφισιάς: Εγκρίσεις Έργων Στο Πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» Και Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Δήμος Κηφισιάς: Εγκρίσεις Έργων Στο Πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» Και Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Εγκρίσεις έργων άνω των 10  εκατομμυρίων ευρώ του προγράμματος  «Αντώνης Τρίτσης» και νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Κηφισιάς, γεγονός που αποδεικνύει τη συστηματική δουλειά που γίνεται από όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και το αρμόδιο τμήμα Σχεδιασμού Χρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων.

 ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Α.ΤΡΙΤΣΗΣ»

Στο πρόγραμμα «Α.ΤΡΙΤΣΗΣ» έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα έξι μεγάλα έργα με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα,  συνολικού ύψους 10.064.813,58€

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος παρακολουθεί στενά την πορεία ένταξης έργων του Δήμου μας σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα. «Ο Δήμος Κηφισιάς διεκδικεί και πετυχαίνει εγκρίσεις υψηλών χρηματοδοτήσεων για έργα υποδομών και αναβάθμισης της καθημερινότητας των πολιτών. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους του Δήμου μας που συνεργάζονται στη διεκδίκηση μεγάλων έργων καθώς και τους συναρμόδιους Αντιδημάρχους, Εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους και τη Γενική Γραμματέα του Δήμου που εργάστηκαν και εργάζονται για να πετύχουμε ακόμα πιο υψηλούς στόχους».

Αναλυτικά τα έργα που έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι:

  1. Αγωγοί Ύδρευσης Νέας Ερυθραίας

Συνεχίζεται το έργο αντικατάστασης αγωγών ύδρευσης  στο Δημοτικό Δίκτυο Ύδρευσης της Νέας Ερυθραίας (έργο μεταφερόμενο από το Φιλόδημο) προϋπολογισμού  3.956.491,08€

2. Διαχείριση στερεών αποβλήτων

Με το έργο αυτό συνολικού προϋπολογισμού 996.499,95€ θα προωθηθούν δράσεις ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης και κυκλικής οικονομίας . Στην πράξη αφορά τη δημιουργία τριών (3)  κινητών πράσινων σημείων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, καθώς επίσης και τη δημιουργία τεσσάρων (4) γωνιών ανακύκλωσης με υπόγειους κάδους  ανακύκλωσης μετάλλου, χαρτιού, γυαλιού, πλαστικού και ηλεκτρικών- ηλεκτρονικών μικροσυσκευών.

3.Αστική αναζωογόνηση

Σημαντικό έργο για τον Δήμο μας, προϋπολογισμού 2.447.946,00€. Περιλαμβάνει την ανάπλαση χώρου πρασίνου και την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος αισθητήρων έγκαιρης ανίχνευσης και διαχείρισης δασικών πυρκαγιών σε διάφορες εκτάσεις του Δήμου.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η ανάπλαση του πάρκου Ξενίας μέσω της δημιουργίας παιδικής χαράς, πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής και εκγύμνασης ενηλίκων και ενός χώρου ανάπαυσης και συνάθροισης.

Τα συστήματα  πρόληψης, έγκαιρης ανίχνευσης και διαχείρισης δασικών πυρκαγιών θα εφαρμοστούν σε δασικές περιοχές και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου μας.

4. Κατασκευή νέας πτέρυγας  στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς

Προχωρούν οι εργασίες  στο   «1ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς (ανάπλαση διατηρητέου και προσθήκη πτέρυγας)» με ποσό χρηματοδότησης 1.747.301,91 €. Το έργο στο συγκεκριμένο σχολείο είχε ξεκινήσει να υλοποιεί ο Δήμος, με ιδίους πόρους ωστόσο η  ένταξη στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, παρείχε τη δυνατότητα, να διατεθούν τα προϋπολογισμένα κονδύλια, προς αξιοποίηση άλλων, απαραίτητων έργων στον Δήμο.

5.      Συντηρήσεις σχολικών κτηρίων

757.916,64€ για εργασίες συντήρησης σε σχολικά κτίρια του Δήμου Κηφισιάς. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε 29 σχολικά κτίρια του Δήμου και αφορούν σε επιδιορθώσεις δαπέδων, επισκευές / μονώσεις οροφών, εσωτερικούς/ εξωτερικούς ελαιοχρωματισμούς, αντικατάσταση ειδών υγιεινής, αντικατάσταση κουφωμάτων, έλεγχος ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, επισκευές κτιριακού κελύφους κτλ.

  1. Εκθεσιακός χώρος στο ΚΕΜΜΕ

Πρόκειται για τη δημιουργία και λειτουργία ενός μόνιμου Εκθεσιακού τόπου Ιστορίας, Μνήμης και Βιωματικής Εμπειρίας στο Κ.Ε.Μ.Μ.Ε., του Δήμου Κηφισιάς. Ο συγκεκριμένος χώρος θα καλύπτει ανάγκες ανάδειξης και προβολής τόσο της συνεισφοράς των Μικρασιατών στην επανάσταση του 1821, όσο και του  πλούσιου ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος που διαθέτει το Κ.Ε.Μ.Μ.Ε. Το έργο είναι προϋπολογισμού  158.658,00€

ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μετά το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SPARCS ο Δήμος Κηφισιάς διεκδίκησε και πέτυχε τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό ανταγωνιστικό πρόγραμμα “One Step Open DBL (Digital Building Logbook) Solution” («Επιδεικνύοντας τα οφέλη του ψηφιακού ημερολογίου κτηρίων») – από το πρόγραμμα Horizon 2020, προϋπολογισμού 4.060.800€ με 100% συγχρηματοδότηση από την ΕΕ και διάρκεια υλοποίησης 36 μήνες.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 13 εταίροι μεταξύ αυτών και ο Δήμος Κηφισιάς, ο οποίος θα λάβει ποσό χρηματοδότησης 356.250 ευρώ.

Μέσω του προγράμματος θα δημιουργηθεί ένα ψηφιακό ημερολόγιο στα κτήρια του Δημαρχείου Κηφισιάς και του Παιδικού Σταθμού στη Βίλα Μιχλ όπου θα παρακολουθεί την ενεργειακή κατανάλωση των κτηρίων καθώς και τις ανάγκες για τη συντήρησή τους.



Ροη Ειδήσεων