Τετάρτη 24 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΕκτεταμένες δενδροφυτεύσεις στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων του Δήμου Ασπροπύργου

Εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων του Δήμου Ασπροπύργου

Με πυξίδα την «Ατζέντα 2030» των Ηνωμένων Εθνών και πιο συγκεκριμένα τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης: Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες, Δράση για το Κλίμα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου, κ. Μιχαήλ Ψωμιάδης σε συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου, Κατασκευής και Συντήρησης Πάρκων και Δενδροστοιχιών, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022, προχώρησαν στη φύτευση δένδρων και θάμνων στους παρακάτω χώρους:

α. Στην παραλία του Δήμου Ασπροπύργου, πλησίον του στρατοπέδου Λ.Ο.Κ. φυτεύτηκαν φίκοι ροδίτικοι, μιμόζες και αγγελικές νάνες .

β. Στη νησίδα της Λεωφόρου Δημοκρατίας, φυτεύτηκαν φωτίνιες και βιβούρνα λουσίντουμ.

γ. Στον περιφερειακό δρόμο που οδηγεί στην Αττική οδό φυτεύτηκαν πλατάνια.

Όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου: «Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, την έρευνα καταλληλότητας των δεντροφυτεύσεων ανέλαβε  το επιστημονικό προσωπικό του αρμοδίου Τμήματος, με σκοπό την ολιστική αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, τόσο από πλευράς αισθητικής, όσο και του οικοσυστήματος. Περισσότερο πράσινο, σημαίνει περισσότερη αισιοδοξία και θετική ψυχολογία, για όλους μας … Το περιβάλλον παραμένει στη κορυφή των δράσεων μας.»

 



Ροη Ειδήσεων