Τετάρτη 24 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΕλληνικό: «Απογειώθηκαν» οι αντικειμενικές αξίες, πού κυμαίνεται το τετραγωνικό

Ελληνικό: «Απογειώθηκαν» οι αντικειμενικές αξίες, πού κυμαίνεται το τετραγωνικό

Οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στο Ελληνικό «απογειώθηκαν» καθώς -σύμφωνα με την υπουργική απόφαση- φτάνουν έως τα 8.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, που πήρε ΦΕΚ, οι αντικειμενικές τους αξίες στην περιοχή του νέου Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού- Αγίου Κοσμά θα ξεκινούν από τα 3.250 ευρώ και θα φτάνουν έως τα 8.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Στο Ελληνικό ορίζονται για πρώτη φορά αντικειμενικές τιμές. Με αυτό τον τρόπο θα υπολογιστεί και ο φόρος μεταβίβασης για τα ακίνητα που θα διαθέσει η Lamda Development στους επενδυτές.

Όπως αναφέρει η απόφαση, «επεκτείνουμε την ισχύ των διατάξεων του άρθρου 41 του ν. 1249/1982 και καθορίζουμε τις ζώνες, τις τιμές εκκίνησης και τους συντελεστές αυξομείωσής για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των ακινήτων που μεταβιβάζονται ή αποκτώνται με οποιαδήποτε αιτία και βρίσκονται στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού-Αγίου Κοσμά (των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου) της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής».

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 08 10 185024

Εκδόθηκε η άδεια του υψηλότερου κτηρίου στην Ελλάδα που θα αναγερθεί στο Ελληνικό

Η Lamda Development ανακοινώνει ότι εκδόθηκε η οικοδομική άδεια του Riviera Tower, σηματοδοτώντας την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του εμβληματικού Πύργου στο Παράκτιο Μέτωπο του Ελληνικού.

Η οικοδομική άδεια του υψηλότερου κτηρίου στην Ελλάδα (200 μέτρα) ήταν μια διαδικασία ιδιαίτερα πολύπλοκη, καθώς απαιτήθηκε μεγάλος αριθμός ειδικότερων εγκρίσεων (όπως από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος κ.λπ.) και χρειάστηκαν παραπάνω από 1.900 σχέδια. Στην διαδικασία αυτή συμμετείχαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Γραφείο Ελληνικού, η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων (ΔΑΟΚΑ), το ΚΕΣΑ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος,  το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Γενική Γραμματεία Υποδομών, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η ΔΕΔΔΗΕ.

Ο Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έχει γίνει από το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο των «Foster+Partners» σε συνεργασία με το «Γραφείο Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη Α.Ε.». Αντίστοιχα οι Στατικές και Η/Μ μελέτες έχουν εκπονηθεί από την Buro Happold με έδρα το Λονδίνο, με συνεπικουρία τοπικών συνεργατών, της «DETA CONSULTING ENGINEERS» για τα στατικά και της «ΤΕΚΕΜ Α.Ε.» για τα ηλεκτρομηχανολογικά. Ο σχεδιασμός του περιβάλλοντος χώρου έχει εκπονηθεί από την εταιρεία «DOXIADIS PLUS».
Πηγή:dikaiologitika.gr



Ροη Ειδήσεων