Πέμπτη 25 Απριλίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΕπικαιρότηταΗ Τουρκία σε καθεστώς υπερπληθωρισμού. Δυσχεραίνονται πια οι συναλλαγές σε τουρκική λίρα

Η Τουρκία σε καθεστώς υπερπληθωρισμού. Δυσχεραίνονται πια οι συναλλαγές σε τουρκική λίρα

Οικονομικοί κολοσσοί του πλανήτη θέτουν την Τουρκία σε καθεστώς υπερπληθωρισμού. Συνθήκες οικονομικής τραγωδίας για τη γειτονική χώρα

Σημαντικοί οικονομικοί παράγοντες θέτουν την Τουρκία σε καθεστώς υπερπληθωρισμού. Συγκεκριμένα η GoldmanSachs, ο όμιλος ING της Ολλανδίας, η Αμερικάνικη Citigroup και η BancoBilbao θεωρούν ότι η Τουρκική οικονομία βρίσκεται πλέον σε καθεστώς υπερπληθωρισμού, όπερ σημαίνει ότι οι συναλλαγές στο εθνικό νόμισμα της γειτονικής χώρας ενέχουν πολλαπλό ρίσκο και δεν θα γίνονται δεκτές.

Η απομόνωση της τουρκικής λίρας επιδεινώνεται δραματικά και ο Ερντογάν πρέπει να βρει τώρα νέες πατέντες προκειμένου να βγει από ένα νέο οικονομικό αδιέξοδο. Η Τουρκία το τελευταίο διάστημα πασχίζει με λεονταρισμούς κατά της Ελλάδας και των γειτονικών χωρών της να δημιουργήσει επεισόδια που πιθανόν θα ευαισθητοποιούσαν τη διεθνή κοινότητα για να την συνδράμει στην οικονομικό της κατήφορο.

Ωστόσο η οικονομία έχει τους δικούς της κανόνες και συχνά δεν υπακούει στα γεωπολιτικά δεδομένα. Σε μια εποχή μάλιστα που όλος ο πλανήτης ταλανίζεται από βαθιά κρίση, φαντάζει σχεδόν απίθανο να βρεθεί αντίδοτο στην οικονομική δυσπραγία της Τουρκίας.

Αν η Τουρκία εξοστρακιστεί σε καθεστώς υπερπληθωρισμού και από άλλους οικονομικούς κολοσσούς του πλανήτη, πράγμα που φαντάζει πολύ πιθανό, τότε ο εφιάλτης για την Τουρκική λίρα και για το καθεστώς Ερντογάν δεν θα έχει πισωγύρισμα.

Πηγή: fosonline.gr



Ροη Ειδήσεων