Παρασκευή 19 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΜεγάλη ανταπόκριση στην εκδήλωση της Δημοτικής Αστυνομίας για τη λήξη του προγράμματος...

Μεγάλη ανταπόκριση στην εκδήλωση της Δημοτικής Αστυνομίας για τη λήξη του προγράμματος “Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας”

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα που γνώρισε τεράστια ανταπόκριση στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αχαρνών καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021- 2022 και δίδαξε στα παιδιά τις αρχές της ασφαλούς οδήγησης και της ορθής συμπεριφοράς στο δρόμο, η «Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια» ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 17 Ιουνίου. Η αυλαία έπεσε σε κλίμα γιορτινό, με μια λαμπερή εκδήλωση που είχε τίτλο: «Μια έκθεση από παιδιά μας… για τα παιδιά μας».Το ανοιχτό θέατρο στην πλατεία του Δημαρχείου γέμισε ασφυκτικά με κόσμο και παιδικά χαμόγελα: 400 μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών έλαβαν ξεχωριστό έπαινο συμμετοχής και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, παρουσιάζοντας τις εικαστικές δημιουργίες τους.

Ως αποτίμηση της υλοποίησης του προγράμματος, το οποίο σχεδιάστηκε από το Τμήμα Αστυνόμευσης της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας, έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και αποτελεί  πρωτοβουλία του Δήμαρχου Σπύρου Βρεττού και του αρμόδιου Αντιδημάρχου  Μιχάλη Βρεττού,  οι σχολικές μονάδες επιμελήθηκαν και παρουσίασαν ένα εικαστικό έργο της επιλογής τους, βασισμένο και εμπνευσμένο από τις αρχές της κυκλοφοριακής αγωγής που διδάχτηκαν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Μια έκθεση από παιδιά μας… για τα παιδιά μας», οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την παράσταση «Αισωπομαχίες» από την ομάδα «Μικρός Νότος», που εξειδικεύεται σε παραγωγές για μαθητικό κοινό. Στην έκθεση περιηγήθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός ο οποίος ήρθε σε επαφή με τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς, τους συνεχάρη για το αξιέπαινο έργο τους που γέμισε με χρώμα και αισιοδοξία την πόλη μας.

Συνολικά 146 ατομικές ζωγραφιές, 21  ομαδικές αφίσες, 13  μακέτες και 2 πρωτότυπες κατασκευές (φυλλάδιο & επιτραπέζιο παιχνίδι) ήταν το επιστέγασμα της παιδικής φαντασίας και δημιουργικότητας που εκτέθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Μάριος – Δημήτριος Σουλούκος». Ειδικές κάλπες είχαν στηθεί προκειμένου οι επισκέπτες να ψηφίσουν τα καλύτερα έργα ενώ ακολούθησε και βράβευση των επικρατέστερων δημιουργιών.

Ως έπαθλο στους νικητές δόθηκε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι Κυκλοφοριακής Αγωγής από γνωστή ελληνική εταιρεία, ενώ όσοι μαθητές ξεχώρισαν θα λάβουν μέρος σε πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και της Δημοτικής Αστυνομίας Αχαρνών, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το φετινό πρόγραμμα Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια» σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών. Ενδεικτικό είναι το ότι σχεδόν 4000 μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών, έλαβαν ξεχωριστό έπαινο συμμετοχής.

Το «παρών» έδωσαν  ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Κατσιγιάννης, οι Αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων.

Στο διαγωνισμό ξεχώρισαν οι μαθητές:

MAΚΕΤΕΣ

1.Ζιώγας Σπύρος (μαθητής του 21ου Δημοτικού Σχολείου)

2.Δημήτριος Κοτοπούλης (μαθητής του 21ου Δημοτικού Σχολείου)

3.Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης (μαθητής του 21ου Δημοτικού Σχολείου)

ΑΦΙΣΕΣ

1.Μαθητές του 30ου Νηπιαγωγείου

2.Μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου

3.Μαθητές του 29ου Νηπιαγωγείου

ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ

1.Στεργια Κουφάκη (μαθήτρια του 10ου Δημοτικού Σχολείου)

2.Ηλίας Πούλιος (μαθητής του 10ου Δημοτικού Σχολείου)

3.Μαθητής του Ειδικού Σχολείου

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

         Επιτραπέζιο παιχνίδι από τους μαθητές του 26ου Νηπιαγωγείου

Οι  σχολικές μονάδες που συμμετείχαν φέτος είναι οι εξής:

⦁ Νηπιαγωγείο Βαρυμπόμπης

⦁ 2ο Νηπιαγωγείο Θρακομακεδόνων

⦁ 2ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών

⦁ 10ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών

⦁ 11ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών

⦁ 12ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών

⦁ 24ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών

⦁ 26ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών

⦁ 30ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών

⦁ 35ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών

⦁ Βαμβακάρειο Ίδρυμα

⦁ Ειδικό Σχολείο Αχαρνών

⦁ Δημοτικό Σχολείο Βαρυμπόμπης

⦁ 1ο Δημοτικό Σχολείο Θρακομακεδόνων

⦁ 1ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

⦁ 4ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

⦁ 7ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

⦁ 8ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

⦁ 9ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

⦁ 10ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

⦁ 12ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

⦁ 14ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

⦁ 15ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

⦁ 17ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

⦁ 19ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

⦁ 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

⦁ 22ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

⦁ 24ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

⦁ 26ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

⦁ 29ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

⦁ 30ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών



Ροη Ειδήσεων