Σάββατο 20 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΜε τρόφιμα και βασικά είδη εφοδιάζει 3.037 δικαιούχους του ΤΕΒΑ η Κοινωνική...

Με τρόφιμα και βασικά είδη εφοδιάζει 3.037 δικαιούχους του ΤΕΒΑ η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής

Με καθορισμένο ραντεβού, όπως κάθε φορά, και με μέτρα προστασίας, ξεκίνησε την Τετάρτη 22 Ιουνίου, και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου, η νέα διανομή τροφίμων προς τους δικαιούχους του ευρωπαϊκού προγράμματος ΤΕΒΑ, από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής.

Η νέα διανομή είναι η πρώτη που γίνεται με κονδύλια από την αύξηση του προϋπολογισμού του επισιτιστικού προγράμματος, που πρώτος υπέγραψε και υλοποιεί στην Ελλάδα ο Δήμος Φυλής.

Δικαιούχοι της νέας διανομής τροφίμων του ΤΕΒΑ, στο Δήμο Φυλής, είναι 1.238 οικογένειες, με τα μέλη τους να ανέρχονται συνολικά σε 3.037 άτομα. Οι δικαιούχοι λαμβάνουν συνολικά περισσότερα από 20 είδη παντοπωλείου,  τυροκομικά προϊόντα, νωπό κρέας και είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, ενώ οι οικογένειας με βρέφη λαμβάνουν επιπλέον βρεφικά είδη.

Ειδικότερα, στη νέα διανομή του ΤΕΒΑ οι δικαιούχοι λαμβάνουν ελαιόλαδο, φακές, φασόλια, ζυμαρικά, μακαρόνι κοφτό, ρύζι, πελτέ τομάτας, αλεύρι, γάλα εβαπορέ, ζάχαρη, φέτα, γραβιέρα, μοσχάρι και χοιρινό, καθώς και σαμπουάν, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης, υγρό πιάτων, σκόνη πλυντηρίου, οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα. Οι οικογένειες με βρέφη λαμβάνουν επίσης γάλα 1ης ή 2ης βρεφικής ηλικίας (ανάλογα την ηλικία των βρεφών), κρέμα δημητριακών, ρυζάλευρο, βρεφικές πάνες και μωρομάντηλα. Οι δικαιούχοι λαμβάνουν προϊόντα και ποσότητες ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειάς τους.

«Για άλλη μια φορά η διανομή των προϊόντων του ΤΕΒΑ προς τους δικαιούχους πραγματοποιείται ομαλά, χάρη στην άρτια οργάνωση της υπηρεσίας μας και με πρόγραμμα που τηρούμε αυστηρά και το οποίο αποτέλεσε πρότυπο και για άλλες συμπράξεις του ευρωπαϊκού προγράμματος”, τόνισε ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Γιώργος Αντωνόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι “οι δικαιούχοι προσέρχονται στην Κοινωνική Υπηρεσία με προκαθορισμένο ραντεβού, για την αποφυγή του συγχρωτισμού, και εξυπηρετούνται χωρίς αναμονή”.

Στη διανομή του ΤΕΒΑ οι δικαιούχοι της «Κοινωνικής Σύμπραξης Δυτικής Αττικής» της οποίας επικεφαλής είναι ο Δήμος Φυλής, είναι συνολικά 4.011 οικογένειες (8.023 άτομα) από τους Δήμους Φυλής, Μεγαρέων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας – Ειδυλλίας, καθώς και την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.



Ροη Ειδήσεων