Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024


ΑρχικήΑττικήΝέα Διάκριση Του Δήμου Φυλής Για Το Ενεργειακό Του Πρόγραμμα

Νέα Διάκριση Του Δήμου Φυλής Για Το Ενεργειακό Του Πρόγραμμα

Μια ακόμα διάκριση, για την προσπάθειά του στα ενεργειακά, απέσπασε ο Δήμος Φυλής: Τιμήθηκε στα βραβεία βιωσιμότητας 2022 (bravo sustainability awards 2022) για το πρόγραμμα ενεργειακής αυτοτέλειας που εφαρμόζει.

Το σχετικό αναμνηστικό δίπλωμα απένειμε στο Δήμαρχο Χρήστο Παππού ο Γενικός Γραμματέας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος (Υ.Π.ΕΝ) Κωνσταντίνος Αραβώσης, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 23 Ιουνίου 2022, στην Παλιά Βουλή.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, εν μέσω συνεργατών του, ο Χρήστος Παππούς ανέφερε ότι η ενεργειακή αυτοτέλεια αποτελεί για το Δήμο στρατηγικό στόχο, που προέκυψε από το ενεργειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Πρόσθεσε ότι παράλληλος στόχος είναι και η υδρολογική αυτοτέλεια, μέσω της αξιοποίησης των υπόγειων υδάτων, για την τροφοδοσία του ιδιόκτητου δικτύου ύδρευσης που διαθέτει ο Δήμος. “Με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στη χωματερή και στα δημοτικά κτίρια θα μειώσουμε το ενεργειακό κόστος του Δήμου και θα εξασφαλίσουμε δωρεάν ρεύμα, πρώτα στα ευάλωτα νοικοκυριά κι εν συνεχεία σε όλους τους συνδημότες μας”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις παράλληλες οικολογικές πρωτοβουλίες του Δήμου, όπως ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης για τη μείωση της κατανάλωσης ρεύματος και η ενεργειακή αξιοποίηση της βιομάζας από το δάσος της Πάρνηθας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Τη σχετική πρωτοβουλία επιβεβαίωσε και ο Γενικός Γραμματέας Δασών, ο οποίος, εγκωμίασε, επίσης, το σύνολο των δράσεων του Δήμου Φυλής στα ενεργειακά.



Ροη Ειδήσεων