Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024


ΑρχικήΑττικήΝέο σύγχρονο σχολικό κτήριο για το 7ο Γυμνάσιο Πειραιά

Νέο σύγχρονο σχολικό κτήριο για το 7ο Γυμνάσιο Πειραιά

Ένα νέο σύγχρονο κτήριο θα ανεγερθεί στον Δήμο Πειραιά από τις «Κτιριακές Υποδομές» (ΚΤ.ΥΠ.Α.Ε.),  το οποίο θα στεγάσει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια το 7ο Γυμνάσιο Πειραιά το οποίο βρίσκεται στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη έρχεται μετά την πρόσφατη ένταξη στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», της κτηριακής επέκτασης  του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Πειραιά, το οποίο βρίσκεται επίσης στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

Η δημιουργία του νέου σχολείου επισφραγίστηκε χθες σε συνάντηση του Δημάρχου Πειραιά κ.  Γιάννη Μώραλη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.  κ. Αθανάσιο Γιάνναρη  και τον Πρόεδρο της ΚΤ.ΥΠ. κ. Τιμολέοντα Κατσίπο, οι οποίοι υπέγραψαν τη σύμβαση για την μελέτη ανοικοδόμησης του 7ου Γυμνασίου Πειραιά.

Μαζί με τον Δήμαρχο ήταν η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης κα Σίσσυ Αλιγιζάκη και από πλευράς ΚΤ.ΥΠ. ο Γενικός Διευθυντής κ. Θ. Κυριαζόπουλος και ο ανάδοχος μελετητής κ. Κώστας Λιάντος.

Το νέο σχολείο θα βρίσκεται στις οδούς Mήλου-Aιγάλεω-Σαλαμίνος και πρόκειται για ένα σύγχρονο κτήριο που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές για να δεχτεί τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Η χρηματοδότηση του έργου εντάσσεται στο ΕΣΠΑ της  Περιφέρειας Αττικής.

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος που οικοδομείται ένα νέο σχολείο, το οποίο θα στεγάσει το 7ο Γυμνάσιο Πειραιά. Είναι το δεύτερο καλό νέο για την Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, μετά την ένταξη της κτηριακής επέκτασης του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Πειραιά στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης». Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη, η οποία είναι απόρροια του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων του Πειραιά και της συνεργασίας μας με τη σημερινή  Διοίκηση της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.  Ο Δήμος Πειραιά υστερεί διαχρονικά σε σύγχρονες σχολικές υποδομές και για τον λόγο αυτό, αποτελεί προτεραιότητά μας η δημιουργία νέων σχολείων, καθώς ο Πειραιάς, οι εκπαιδευτικοί και κυρίως οι μαθητές  δικαιούνται νέες και ασφαλείς σχολικές μονάδες. Διεκδικούμε λοιπόν τη δημιουργία όσο γίνεται περισσότερων νέων σχολικών κτηρίων, τα οποία να πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Διοίκηση της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» για την εποικοδομητική  μας συνεργασία, η οποία έχει πλέον απτό, θετικό αντίκτυπο στην πόλη μας. Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε να επενδύουμε στον εκσυγχρονισμό των εκπαιδευτικών υποδομών του Πειραιά».

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης κα Σίσσυ Αλιγιζάκη, δήλωσε: «Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Ένα νέο σχολείο ανοικοδομείται. Το 7ο  Γυμνάσιο Πειραιά θα δεχτεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια τους μαθητές του σε ένα σύγχρονο κτήριο στην περιοχή της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας της πόλης μας. Είναι γεγονός ότι τα σχολικά κτήρια της πόλης μας είναι ως επί το πλείστον παλαιά. Με την υποστήριξη όμως της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε., τη διοίκηση της οποίας ευχαριστούμε θερμά,  αισιοδοξούμε ότι σύντομα θα έχουμε και πάλι στην πόλη μας ολοκαίνουρια, σύγχρονα σχολικά κτήρια. Εργαζόμαστε σκληρά και μεθοδικά για να έχουν τα παιδιά μας τις υποδομές που αξίζουν».



Ροη Ειδήσεων