Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024


ΑρχικήΑττικήΟ Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης εγκαινίασε το φεστιβάλ «Ελλάδος Γεύσεις» στο Πασαλιμάνι

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης εγκαινίασε το φεστιβάλ «Ελλάδος Γεύσεις» στο Πασαλιμάνι

Τα εγκαίνια του φεστιβάλ ελληνικής διατροφής και υπερτροφών «Ελλάδος Γεύσεις» πραγματοποίησε χθες στο Πασαλιμάνι, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Το φεστιβάλ δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερωθούν από 50 παραγωγούς, αλλά και επιχειρήσεις παραδοσιακών προϊόντων για τα ιδιαίτερα προϊόντα και τον πλούτο που παράγει η Ελληνική γη, συνδυάζοντας την παράδοση με τη σύγχρονη γαστρονομία. Επιπλέον, περιλαμβάνει ποικίλες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, με παραδοσιακά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα.

Στην τελετή εγκαινίων απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες για τη στήριξη και τη διοργάνωση του φεστιβάλ στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, στον Αντιδήμαρχο Προσόδων και Εμπορίου κ. Γρηγόρη Καψοκόλη και στην Αντιδήμαρχο Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε στον χαιρετισμό του:

«Σας καλωσορίζω στον Πειραιά. Είμαστε χαρούμενοι που φιλοξενούμε στην πόλη μας, το Φεστιβάλ «Ελλάδος Γεύσεις» και φυσικά τους δεκάδες παραγωγούς απ’ όλη την Ελλάδα που μας παρουσιάζουν τα μοναδικά προϊόντα της Ελληνικής γης. Από την πλευρά μας προσπαθούμε να στηρίξουμε τους μικρούς παραγωγούς, καθώς θέλουμε να τους φέρουμε πιο κοντά με τους δημότες και τους επισκέπτες του Πειραιά. Καλώ όλους τους Πειραιώτες και όχι μόνο να έρθουν στο Πασαλιμάνι, να διαλέξουν από μια γκάμα παραδοσιακών ποιοτικών προϊόντων σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές και να απολαύσουν τα προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που αφορά και την υγιεινή διατροφή και επειδή παραμένουμε ένας παχύσαρκος λαός, κυρίως σε νεαρές ηλικίες, ειδικά στο θέμα της διατροφής πρέπει να είμαστε πιο προσεχτικοί. Εύχομαι καλή επιτυχία στην έκθεση, στους διοργανωτές και φυσικά στους παραγωγούς».

Ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γρηγόρης Καψοκόλης, στον χαιρετισμό του, επεσήμανε:

«Καλώ τους δημότες μας και όχι μόνο να επισκεφθούν την έκθεση γιατί θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν και να γευτούν τα παραδοσιακά μας προϊόντα, τα οποία συνδυάζονται με τη σύγχρονη γαστρονομία. Εύχομαι καλή επιτυχία στην έκθεση».

Η υπεύθυνη επικοινωνίας του Φεστιβάλ κα Τζέφη – Σοφία Ζαχαροπούλου ανέφερε πως το «Ελλάδος Γεύσεις» είναι ένα φεστιβάλ παραδοσιακών τροφίμων και ποτών που φιλοξενείται σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία στο Πασαλιμάνι, σημειώνοντας πως 50 παραγωγοί από όλη την Ελλάδα παρουσιάζουν στον κόσμο μοναδικά προϊόντα.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Δήμαρχος μαζί με τους Αντιδημάρχους περιηγήθηκαν στα περίπτερα και συνομίλησαν με εκθέτες.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συναυλία από τον Ανδρέα Γεωργιλάκη, τον οποίο συνόδευσε ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «Οι Κρηταγενείς».

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκε επίσης ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Διάρκεια φεστιβάλ: έως την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 17:00 – 23:00 και

Σαββατοκύριακο 11:00 – 23:00.



Ροη Ειδήσεων