Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024


ΑρχικήΑττικήΟ Δήμος Παλαιού Φαλήρου στηρίζει την δράση «ΛΟΝΔΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ ΣΕ 2 ΡΟΔΕΣ»

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στηρίζει την δράση «ΛΟΝΔΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ ΣΕ 2 ΡΟΔΕΣ»

ΠΕΝΤΕ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Παλαιό Φάληρο η επίσημη παρουσίαση της δράσης «ΛΟΝΔΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ ΣΕ 2 ΡΟΔΕΣ», παρουσία εκπροσώπων του τύπου, των χορηγών, των φορέων και των συλλόγων που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία.

Η δράση «ΛΟΝΔΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ ΣΕ 2 ΡΟΔΕΣ» από ομάδα εθελοντών ποδηλατών, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για το μεγάλο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στον φυσικό τους χώρο και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, πέντε ποδηλάτες, τέσσερις άντρες και μια γυναίκα, από διαφορετικές ποδηλατικές ομάδες, ενωμένοι στο κοινό όραμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, θα διανύσουν 3.000 χιλιόμετρα, ξεκινώντας από το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο για να τερματίσουν στην Αθήνα, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Εκφράζοντας το οικουμενικό πλέον αίτημα του επαναπατρισμού των ελληνικών αρχαιοτήτων, που στο όνομα της προστασίας και της ασφάλειας τους, απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Τον Δήμαρχο Παλαιού  Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο εκπροσώπησε ο Δημαρχεύων & Αντιδήμαρχος Διοίκησης & Οικονομικών Αλέκος Πανταζής, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου και ανέπτυξε την θέση της Δημοτικής Αρχής για το θέμα.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «Η Ελλάδα και η Αθήνα πλέον, ως μια σύγχρονη ελεύθερη και προηγμένη Δημοκρατία και έχοντας δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ασφαλή φιλοξενία τους και την άρτια αισθητική και ιστορική προβολή τους, δικαιούται και αξιώνει, να υποδεχτεί ξανά στην Αττική γη τα σημαντικά αυτά δημιουργήματα του Πολιτισμού, γιατί εκτός των άλλων, της ανήκουν.

Με αυτή την αντίληψη και σε αυτό το πνεύμα, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου από την πρώτη στιγμή που έγινε κοινωνός της πρωτοβουλίας «ΛΟΝΔΙΝΟ-ΑΘΗΝΑ ΣΕ 2 ΡΟΔΕΣ», την αγκάλιασε, την υποστήριξε και την προέβαλε, στέλνοντας το μήνυμα ότι ήλθε η ιστορική στιγμή, η Βρετανική Κυβέρνηση αλλά και το Βρετανικό  Μουσείο να αναλάβουν την γενναία πρωτοβουλία, προκειμένου να επιστραφούν τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Μια συνένωση και μια εξέλιξη που θα αποκαθιστούσε μια οφθαλμοφανή αδικία αιώνων και θα αποτελούσε εξαιρετική συμβολή στην προαγωγή των αρχών και αξιών που συνθέτουν τη βάση του οικουμενικού πολιτισμού».

Όλοι οι παριστάμενοι ευχήθηκαν στους πέντε ποδηλάτες, καλή επιτυχία και καλά και ασφαλή χιλιόμετρα και δήλωσαν την επιθυμία τους, με χαρά να τους υποδεχθούμε στην Αθήνα και στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στα τέλη του μήνα.



Ροη Ειδήσεων