Πέμπτη 25 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠέτρος Φιλίππου: Αναγνωρίζουμε την εθελοντική αιμοδοσία ως συνειδητή έκφραση αλληλεγγύης και ως...

Πέτρος Φιλίππου: Αναγνωρίζουμε την εθελοντική αιμοδοσία ως συνειδητή έκφραση αλληλεγγύης και ως απαραίτητη αξία ζωής.

Με κεντρικό μήνυμα “Η πρόσφορα αίματος είναι μια πράξη αλληλεγγύης” ο Δήμος Σαρωνικού τιμά σήμερα 14 Ιουνίου την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και εκούσιας προσφοράς εκατομμυρίων ανθρώπων για τη διασφάλιση ενός πολύτιμου αγαθού ζωής, του αίματος.

Η Δημοτική Αρχή από τη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της έχει διοργανώσει 11 αιμοδοσίες κατορθώνοντας να συγκεντρώσει πάνω από 400 φιάλες αίματος. Οι δράσεις πραγματοποιούνται κάθε φορά σε διαφορετικά σημεία του δήμου προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτές, ενισχύοντας την Τράπεζα Αίματος του δήμου.

“Στον Δήμο Σαρωνικού αναγνωρίζουμε την εθελοντική αιμοδοσία ως μια συνειδητή έκφραση αλληλεγγύης και ως μια αξία ζωής απαραίτητης όχι μόνο για την επάρκεια και την ασφάλεια του αίματος αλλά κυρίως για την καλλιέργεια και την εδραίωση μιας κοινωνίας στην οποία το αίσθημα ευθύνης και ο ανθρωπισμός έχουν κεντρικό ρόλο” δήλωσε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνη των αιμοδοσιών Δήμητρα Ράπτη ευχαρίστησε “όλους τους εθελοντές αιμοδότες για το δώρο ζωής που προσφέρουν” και σημείωσε: “Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται”.



Ροη Ειδήσεων