Τρίτη 16 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠαλαιό Φάληρο: Η “Έξυπνη πόλη” τηλεϊατρικής και προηγμένης ψηφιακής τεχνολογίας ως σύγχρονο...

Παλαιό Φάληρο: Η “Έξυπνη πόλη” τηλεϊατρικής και προηγμένης ψηφιακής τεχνολογίας ως σύγχρονο πρωτοποριακό αποτύπωμα Ευρώπης

Το Παλαιό Φάληρο, ως έξυπνη πόλη τηλεϊατρικής και ψηφιακής προηγμένης τεχνολογίας, μέσα από το σύγχρονο, πρότυπο αποτύπωμα ευρωπαϊκών πόλεων, παρουσίασε και ανέλυσε σήμερα στο τηλεοπτικό 2ο φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου, «Meta Living», που διεξάγεται το τρέχον διήμερο (28-29/6) στο ειδικά διαμορφωμένο studio στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Χρηματιστηρίου της Αθήνας (οδός Σοφοκλέους 10), ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, προσκεκλημένος των δημοσιογράφων Ντίνου Σιωμόπουλου και Γιάννη Διαμαντή.

Εν αντιθέσει με προγενέστερες εποχές της ανθρώπινης ιστορίας, η καρδιά των παγκόσμιων εξελίξεων χτυπά στις πόλεις. Από τις mega-cities μέχρι τους δυναμικούς περιφερειακούς κόμβους, οι ευρωπαϊκές πόλεις έχουν αποκτήσει βαρύνουσα οικονομική, πολιτική και πολιτιστική διάσταση.

Ως εκ τούτου, οι προκλήσεις είναι τεράστιες: από το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τη βιωσιμότητα, τη μετακίνηση, την ενεργειακή κατανάλωση, τη διατροφή, έως τις συνθήκες εργασίας, την εξασφάλιση ελεύθερων χώρων, την ασφάλεια χωρίς θυσία των ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Αυτά τα ερωτήματα/ζητήματα/θέματα, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, εμπεριέχονταν στην ατζέντα του διαδραστικού τηλεοπτικού προϊόντος «ΟΤ FORUM 2-Meta LIVING», «Οι πόλεις του μέλλοντος είναι εδώ», του Οικονομικού Ταχυδρόμου. Το πρόγραμμα μεταδόθηκε απευθείας και τις δύο ημέρες από το www.ot.gr και το «One Channel.

Στη λίστα καλεσμένων της εκπομπής, πλην του Δημάρχου της πόλης μας, ήταν μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και πολιτικοί περιφερειάρχες, δήμαρχοι, αυτοδιοικητικοί, τεχνοκράτες, εκπρόσωποι σημαντικών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών οργανισμών, αλλά και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίοι τοποθετηθήκαν για τις παγκόσμιες εξελίξεις και προκλήσεις, όσον αφορά τις σύγχρονες βιώσιμες πόλεις.

Ο  Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου ανέπτυξε τις σημαντικές και πρωτοποριακές δράσεις τηλεϊατρικής, αγωγής υγείας και πρόνοιας που παρέχονται στους δημότες, «SMART BEAR» και «SMART CARE», οι οποίες αφορούν σε καινοτόμα ευρωπαϊκά προγράμματα, αξιοποιώντας στο έπακρο την τεχνολογία. Παράλληλα, ο κ. Φωστηρόπουλος αναφέρθηκε :

  • Στην αίτηση ένταξης του Παλαιού Φαλήρου στο Πρόγραμμα «Υγιείς Πόλεις» του Π.Ο.Υ.
  • Στον ψηφιακό μετασχηματισμό που συντελείται στον Δήμο μας με τις πρωτοποριακές υπηρεσίες: «ΨΗΦΙΑΚΗ ΘΥΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ», «ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ», «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ», «ΕΦΑΡΜΟΓΗ VIBER για την ενημέρωση των Δημοτών», «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΗΠΕΔΩΝ ΤΕΝΙΣ»
  • Στο «my KEPlive». Εφαρμογές που αναβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες , με σαφή και επωφελή αποτελέσματα στην καθημερινότητα του πολίτη.
  • Στο Master Plan αναμόρφωσης του παράλιου μετώπου της πόλης και στις παρεμβάσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί
  • Στο νέο δίκτυο κοινοχρήστων ηλεκτρικών ποδηλάτων που σύντομα θα είναι διαθέσιμο προς χρήση από το κοινό.
  • Και στην λειτουργία του «Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων» από την ΑΑΔΕ, η οποία δρομολογήθηκε και υλοποιήθηκε κατόπιν παρέμβασης της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να μειωθεί η ταλαιπωρία των πολιτών και των επιχειρήσεων κατά τις συναλλαγές τους με τις Φορολογικές Αρχές

Παρακολουθήστε ΟΛΗ την συνέντευξη του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου στο «ΟΤ FORUM 2-Meta LIVING» ΕΔΩ…



Ροη Ειδήσεων