Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024


ΑρχικήΑσφάλειαΠισπιρίγκου: Νέα δίωξη σε βάρος της για τους θανάτους της Μαλένας και...

Πισπιρίγκου: Νέα δίωξη σε βάρος της για τους θανάτους της Μαλένας και Ίριδας

Η νέα δίωξη  στηρίχθηκε στην ιατροδικαστική έκθεση των Καρακουκη – Καλόγρια– Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η μάνα έχει αφαιρέσει τη ζωή και των άλλων δυο παιδιών της –  Τα σημάδια αίματος που ανιχνευτήκαν στο στόμα της Ίριδας ήταν το σημαντικότερο στοιχείο

Μία ακόμη νέα ποινική δίωξη σε βάρος της 33χρονη Ρούλας Πισπιρίγκου ασκήθηκε σήμερα από τους εισαγγελείς που ερευνούσαν την υπόθεση. Αυτή τη φορά η νέα ποινική δίωξη αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας Δασκαλάκη.

Ειδικότερα, οι Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου ολοκλήρωσαν την προκαταρτική τους έρευνα που διενεργούσαν και έκριναν ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου που είναι ήδη προφυλακισμένη για την ανθρωποκτονία αλλά και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, έχει αφαιρέσει τη ζωή και των άλλων δυο παιδιών της.

Όπως έγινε γνωστό βασικό εύρημα πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η νέα δίωξη είναι η ιατροδικαστική έκθεση των Καρακουκη – Καλόγρια. Παράλληλα, επιβαρυντικά για την Ρούλα Πισπιρίγκου λειτούργησε το γεγονός ότι και οι δυο πράξεις έγιναν παρουσία της μητέρας, αλλά και ότι φέρεται να το έχει κάνει και άλλες φορές, όπως στην περίπτωση της 9χρονης κόρης Τζωρτζίνας. Δηλαδή υπάρχει ένα modus operandi (τρόπος που λειτουργεί).

Αναφορικά, για την περίπτωση του θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας οι γιατροί φαίνεται να περιγράφουν την εικόνα μιας μητέρας που φωνάζει αλλά το παιδί να είναι κρύο, με έναν από τους γιατρούς να καταθέτει χαρακτηριστικά για μια «εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση».

Να επισημανθεί ότι οι εισαγγελείς έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στις καταθέσεις των γιατρών, αλλά και στο γεγονός ότι η Μαλένα περιγράφεται ως ένα παιδί κοινωνικό, χαρούμενο και πρόσχαρο, που έχει ξεπεράσει τη λευχαιμία.

Όπως αναφέρουν οι γιατροί στις καταθέσεις τους το παιδί έφυγε εντελώς ξαφνικά, κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο αν βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, ενώ η Μαλενα το είχα ξεπεράσει και είχα ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία.

Την ίδια στιγμή τα σημάδια αίματος που ανιχνευτήκαν στο στόμα της 6 μηνών Ίριδας ήταν το σημαντικότερο στοιχείο που οδήγησε του εισαγγελείς στην κρίση ότι ο θάνατος της άτυχης Ίριδας, ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας.

Τέλος, η νεκρική ακαμψία, που είχε ήδη επέλθει όταν έφτασαν οι διασώστες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν κρύο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος είχε επέλθει ώρες πριν κληθούν να συνδράμουν.

Ήδη η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στην ανάκριση.

Πηγή: .protothema.gr



Ροη Ειδήσεων