Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΕπικαιρότηταΣυνάντηση Μενδώνη και ΝΔ με εκπροσώπους καλλιτεχνών

Συνάντηση Μενδώνη και ΝΔ με εκπροσώπους καλλιτεχνών

«Συζητήσαμε με δημιουργούς και επαγγελματίες για θέματα του Πολιτισμού και τη σχέση του με την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Με πρωτοβουλία της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης Πολιτισμού της ΝΔ και της αρμόδιας συντονίστριας και προέδρου της ΕΚΟ Αντιγόνης Κανάκη πραγματοποιήθηκε στον εμβληματικό χώρου του Μουσείου της Ακρόπολης, μια συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλου Μαρινάκη, μελών της ΕΚΟ Πολιτισμού ΝΔ και σημαντικών καλλιτεχνών στην οποία συζητήθηκαν επίκαιρα ζητήματα του κλάδου.

Ανοιχτό πνεύμα και εξωστρέφεια

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Συζητήσαμε με δημιουργούς και επαγγελματίες για θέματα του Πολιτισμού και τη σχέση του με την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας. Είναι πολύ σημαντικές τέτοιες συναντήσεις, καθώς βρισκόμαστε σε απευθείας επικοινωνία με ανθρώπους που γνωρίζουν τα προβλήματα του χώρου, έχουν γνώση, άποψη και τη διάθεση να συμβάλουν σε πολιτικές μεταρρυθμιστικές, οι οποίες μπορούν να διαμορφώσουν ένα νέο, περισσότερο ευέλικτο περιβάλλον για στρατηγικές συνεργασιών.

»Με συνέργειες, ανοιχτό πνεύμα και εξωστρέφεια, μπορούμε να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία και το εξαιρετικά ικανό ανθρώπινο δυναμικό της χώρας στο πεδίο του Πολιτισμού».

Δοκιμάστηκαν και οι καλλιτέχνες

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή να βρισκόμαστε σε αυτό τον εμβληματικό χώρο, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης με τόσο σημαντικούς εκπροσώπους του καλλιτεχνικού χώρου. Ο ρόλος του κόμματός μας είναι να ενώνει ανθρώπους και γενιές, να βρίσκεται μέσα στην κοινωνία. Τα χρόνια της απομόνωσης που πέρασαν δοκιμαστήκαμε όλοι, το ίδιο και οι καλλιτέχνες.

»Στόχος της συνάντησής μας είναι να ακούσουμε όλους εσάς αλλά και τους ανθρώπους που εκπροσωπείτε και αυτό κάνουμε και εμείς στο κόμμα αλλά και η Υπουργός σε κάθε της παρουσία. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ένα ανοιχτό κόμμα που επιδιώκει τη συνεργασία, το διάλογο με τους πολίτες και όλους τους φορείς, ένα κόμμα που θέλει να λύσει προβλήματα γιατί στο τέλος αυτό μετράει και γι’ αυτό θα μας κρίνουν οι πολίτες».

Συμμετείχαν

Στην συνάντηση συμμετείχαν εξέχοντες εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού στερεώματος μεταξύ των οποίων οι σκηνοθέτες Γιάννης Σμαραγδής, Μανούσος Μανουσάκης, Νίκος Ζαπατίνας, Μάριος Ρετσίλας, Πάνος Αγγελόπουλος, ο παραγωγός Γιάννης Καραγιάννης, ο σκηνοθέτης-παραγωγός Γιώργος Σγουράκης, η σοπράνο της Λυρικής Σκηνής Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη, η ηθοποιός Βίκυ Καπτάνη, ο γλύπης Γιώργος Ρούσσης, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης θεάτρου- θεατρώνης Βασίλης Πλατάκης, ο σκηνοθέτης Τάσος Πυργιέρης, και ο Αντιπρόεδρος του σωματείου Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής Κώστας Μπούρας, ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΕΚΟ Γρηγόρης Σαμπάνης καθώς και μέλη του ΔΣ της ΕΚΟ μεταξύ των οποίων ο Γραμματέας Γιώργος Μυλωνάς, ο Υπεύθυνος Ενημέρωσης Χάρης Λαζαρόπουλος και το μέλος της ΕΚΟ και σκηνοθέτης- παραγωγός Νίκος Παπαθανασίου.

Πηγή:in.gr



Ροη Ειδήσεων