Παρασκευή 19 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΤρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από το ΚΕ.Σ.Ο σε περισσότερες από 300...

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από το ΚΕ.Σ.Ο σε περισσότερες από 300 οικογένειες

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του  ΚΕ.Σ.Ο.- Εκκλησιαστικού Ιδρύματος, επί της οδού Αχαρνών.

Η όλη πρωτοβουλία ανήκει στο Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Διευθύντριας του κας Μαίρης Πίνη, με την στήριξη του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, καθώς και του αναπληρωτή προέδρου του φορέα, Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου.

Από τη διανομή ωφελήθηκαν 300 οικογένειες και 12 περιπτώσεις από την Υπηρεσία  «Βοήθεια στο Σπίτι»  του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που έχει αναπτύξει η Κοινωνική Υπηρεσία του ΚΕ.Σ.Ο. με την αντίστοιχη Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων.

Η δράση ξεκίνησε το πρωί της περασμένης Πέμπτης και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή όπου και σημείωσε απόλυτη επιτυχία στην προσέλευση, γεγονός που κάνει εμφανείς τις δυσκολίες των πολιτών να ανταποκριθούν στα έξοδα των συνεχών αυξήσεων στα είδη πρώτης ανάγκης.

 Την πρώτη ημέρα της διανομής,  προσήλθαν οι πολύτεκνες οικογένειες και εκείνες με πολύ μικρά παιδιά και ακολούθησαν οι οικογένειες με μεγαλύτερα, καθώς και οι μονογονεϊκές.

 Τη δεύτερη ημέρα, προσήλθαν οι οικογένειες χωρίς παιδιά, τα ζευγάρια συνταξιούχων και τα μοναχικά άτομα.

Οι ωφελούμενοι έλαβαν πλήθος ειδών πρώτης ανάγκης  όπως τρόφιμα, είδη βαθιάς κατάψυξης, καθαριστικά, βρεφικές πάνες, μωρομάντηλα, καθώς και παιχνίδια.

Η πρωτοβουλία αυτή στόχευε να καλύψει, όσο το δυνατόν περισσότερο, τις ανάγκες των ωφελούμενων του για το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου, δεδομένου ότι τον Αύγουστο λόγω των θερινών διακοπών, κλείνουν πολλές δομές αρωγής και βοήθειας των ευπαθών ομάδων.



Ροη Ειδήσεων