Δευτέρα 6 Μαΐου 2024


ΑρχικήΑττικήΣυνάντηση Δημάρχου Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου με την Ε.Λ.Μ.Ε.

Συνάντηση Δημάρχου Ελευσίνας, Αργύρη Οικονόμου με την Ε.Λ.Μ.Ε.

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ε.Λ.Μ.Ε. πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, παρουσία της Αντιδημάρχου Παιδείας, Εύης Άνθη και της Προέδρου της Β/Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Κατερίνας Τζιγκιτζέλα.

Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα αφορούσε στις υποδομές των σχολικών ομάδων, με επίκεντρο τη διαμόρφωση και χρήση του οικοπέδου έναντι του 2ου Γενικού Λυκείου Ελευσίνας «Πυρουνάκειο» αλλά και της ενδεχόμενης μετατροπής του ΕΠΑΛ Ελευσίνας, σε Πρότυπο Γυμνάσιο.

Από πλευράς Ε.Λ.Μ.Ε. εκφράστηκε η αντίθεση στη μετατροπή του ΕΠΑΛ Ελευσίνας σε Πρότυπο Γυμνάσιο, δεδομένης της έλλειψης υποδομών αλλά και του αριθμού μαθητών που θα εξυπηρετήσει, αν ληφθεί υπόψη πως η εισαγωγή σε Πρότυπα Σχολεία πραγματοποιείται με συγκεκριμένη βαθμολόγηση.

Εκπροσωπώντας τον Δήμο Ελευσίνας, ο Δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου απαρίθμησε τα θετικά και αρνητικά της ενδεχόμενης αυτής μετατροπής, εστιάζοντας ωστόσο, στο ανάγκη εξασφάλισης υποδομών και χρηματοδοτήσεων, προκειμένου να «λειτουργήσει» αυτή η αλλαγή.

Μάλιστα, την ίδια άποψη διατύπωσε και σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Διευθυντή της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης, κο Νικολόπουλο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου: «Η δημιουργία ενός Πρότυπου Σχολείου στον Δήμο μας είναι μία σημαντική κίνηση, η οποία αν ευδοκιμήσει θα πρέπει να γίνει σωστά. Και όταν λέω σωστά, εννοώ με τις κατάλληλες υποδομές και τις αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις. Για τη δημιουργία Πρότυπου Σχολείου δεν αρκεί μία μετονομασία αλλά η εξασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών. Είμαστε θετικοί σε αυτό, λοιπόν, μόνο εφόσον ευνοήσουν οι συνθήκες, καθώς οτιδήποτε κάνουμε θέλουμε να το κάνουμε σωστά και με τον δέοντα σχεδιασμό».



Ροη Ειδήσεων