Πέμπτη 2 Μαΐου 2024


ΑρχικήΑττικήΔήμος Μάνδρας Ειδυλλίας: Προαγωγή Ψυχικής Υγείας σε ευπαθείς ομάδες

Δήμος Μάνδρας Ειδυλλίας: Προαγωγή Ψυχικής Υγείας σε ευπαθείς ομάδες

Το πρόγραμμα «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας σε Ευπαθείς Πληθυσμούς» προβλέπει την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας στους πολίτες της Αττικής. Συγκεκριμένα αποσκοπεί στην προαγωγή της Ψυχικής Υγείας όπως αυτή μπορεί να επιτευχθεί μέσα από το τετράπτυχο Έρευνα-Ενημέρωση-Πρόληψη-Θεραπεία.

Ως εκ τούτου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ερευνητικές, ψυχο-εκπαιδευτικές και θεραπευτικές δραστηριότητες που συντονίζονται και επιτελούνται από ιατρούς και επιστήμονες-ερευνητές ανήκοντες στο  δυναμικό του Ερευνητικού  Πανεπιστημιακού  Ινστιτούτου  Ψυχικής Υγείας Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας «Κώστας Στεφανής» και της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

Στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος αναπτύχθηκε ιδιαίτερη δράση που εστιάζει στις συνέπειες των φυσικών καταστροφών.  Μεταξύ των  σημαντικότερων συνεπειών μιας φυσικής καταστροφής συγκαταλέγεται και η ψυχολογική επίπτωση που αυτή έχει στον πληττόμενο πληθυσμό. Πέραν των προκαλούμενων άμεσων απωλειών και φθορών, πρέπει να συνυπολογίζονται και οι φθορές ψυχολογικής φύσεως που υφίστανται μετά την καταστροφή οι άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενοι με αυτήν.

Σ’ αυτό το πλαίσιο η επιστημονική ομάδα του προγράμματος «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας σε Ευπαθείς Πληθυσμούς»  σας προσκαλεί σε συνάντηση γνωριμίας τη Παρασκευή 13/5/2022 στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Μάνδρας.

Κεντρικός ομιλητής ο  Υπεύθυνος της  Δράσης  Καθηγητής Ψυχιατρικής Χαράλαμπος Παπαγεωργίου ο οποίος και θα παρουσιάσει του συνεργάτες του:

  • Επίκουρο Καθηγητή Ψυχιατρικής Κωνσταντίνο Κοντοάγγελο
  • Πέτρο Εσκίογλου Οικονομολόγο
  • Βαρελά Βίκη Ψυχολόγο
  • Πέππα Μαρία Ψυχολόγο
  • Μαρία Αικατερίνη Αγκάρι Κοινωνική Λειτουργό



Ροη Ειδήσεων