Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΔήμος Αίγινας: Πραγματοποίηση Σύσκεψης Μέσω Τηλεδιάσκεψης Για Τον Υποθαλάσσιο Αγωγό

Δήμος Αίγινας: Πραγματοποίηση Σύσκεψης Μέσω Τηλεδιάσκεψης Για Τον Υποθαλάσσιο Αγωγό

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 27 Ιουλίου,με θέμα την αντιμετώπιση των κακόβουλων ενεργειών που βάλλουν την λειτουργία του υποθαλάσσιου αγωγού.

Στην διαδικτυακή σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κυρία Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Πειραιώς και Νήσων κ. Ευστράτιος Παγωτέλης, ο επιβλέπων μηχανικός – υπάλληλος της Διεύθυνσης ΤεχνικώνΈργωνΠειραιώς και Νήσων κ. Χρήστος Γεωργαλής, ο εκπρόσωπος του αναδόχου του έργου κ. Δημήτριος Κωνσταντινίδης κι ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής κ. Δημήτριος Δρόσης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής στην έναρξη της συζήτησης καταδίκασε την εγκληματική ενέργεια δολιοφθοράς του αγωγού και πρότεινε από κοινού με τον Δήμαρχο Αίγινας κατάθεση μήνυσης, παράλληλα με την προανακριτική έρευνα που διενεργείται από την αρμόδια Λιμενική αρχή. Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσωνζήτησε από τους υπαλλήλους της Δ/νσης Τεχνικών Έργων και τον ανάδοχο να επισπεύσουν τις διαδικασίες ανεύρεσης λύσεων προστασίας του έργου -εντός των προδιαγραφών του και δήλωσε ότι αποτελεί αναντίρρητη ανάγκηη εξασφάλιση της ακεραιότητας του ύψιστης σημαντικότητας έργου ύδρευσης της Αίγινας.

Ο Δήμαρχος Αίγινας ανέφερε ότι το νερό είναι πολύτιμο αναγκαίο αγαθό που πρέπει να ενταχθεί στο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας της ΠεριφέρειαςΑττικής, προτείνοντας την εξεύρεση λύσης στην υδροδότηση του νησιού σε περίπτωση διακοπής της υδροδότησης λόγω απρόβλεπτου γεγονότος. Συγκεκριμένα πρότεινε την δημιουργία μητρώου προμηθευτών νερού με υδροφόρα πλοία, που θα συμβάλλονται με την Περιφέρεια Αττικής και θα μεταφέρουν νερό για την κάλυψη των απαιτούμενων ποσοτήτων νερού όταν παραστεί η ανάγκη.

Ο κ.Κωνσταντινίδης έκανε εκτενή αναφορά στην διαδικασία επισκευής του σημείου που χτυπήθηκε ο αγωγός με τον εκρηκτικό μηχανισμό και στη συνέχεια πρότεινε την ενίσχυση της προστασίας του υποθαλάσσιου αγωγού σε βάθος από -50 έως την ακτή με τοποθέτηση τσιμεντοστρωμάτων, επιπλέον της λιθορριπής και των λιθοστρωμάτων.

Οι κ.κ. Παγωτέλης και Γεωργαλής πρότειναν την τοποθέτηση συστήματος παρακολούθησης και καταγραφής συστήματος με κάμερες υπέρυθρων ακτινών.

Ο κ. Δρόσης κατέθεσε εκτιμήσεις σχετικά με τις διαδικασίες χρηματοδότησης μετά την επιλογή της καταλληλότερης πρότασης.

Όλες οι προτάσεις θα συνεκτιμηθούν και θα αξιολογηθούν σε τεχνικό επίπεδο για να αποφασιστούνσε προσεχή συνάντηση οι επικρατέστερες, συμφερότερες και καταλληλότερες προτεινόμενες λύσεις.

Κλείνοντας όλοι οι συμμετέχοντες καταδίκασαν απερίφραστα τις δόλιες εγκληματικέςπράξεις κατά του υποθαλάσσιου αγωγού,που έχουν σημειωθεί στο θαλάσσιο χώρο της Σαλαμίνας και χαρακτηρίζονται ως κοινωνική απειλή κατά των πολιτών του Δήμου Αίγινας.



Ροη Ειδήσεων