Τετάρτη 1 Μαΐου 2024


ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΕπιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Συνεδριάζει στις 14:00 για την καταγγελία Ανδρουλάκη

Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Συνεδριάζει στις 14:00 για την καταγγελία Ανδρουλάκη

Κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάζει στις 2 μετά το μεσημέρι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αφορμή τις καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη για παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου.

Στη συνεδρίαση θα παραστούν και θα κληθούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις βουλευτών ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέοντας, ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστος Ράμμος, ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως επειδή η ενημέρωση θα είναι για ευαίσθητα ή απόρρητα ζητήματα θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να δεχθούν ρήτρα εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας κάνοντας χρήση του σχετικού κανονισμού της Βουλής.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που αναμένεται να θέσουν οι βουλευτές θα αφορά το περίφημο λογισμικό παρακολουθήσεων «Predator» και αν αυτό έχει αγοραστεί και χρησιμοποιείται από την Ελληνικές αρχές. Πάντως, στελέχη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας εξέφραζαν τον προβληματισμό τους για το αν μπορούν να βγουν ουσιαστικά συμπεράσματα για την υπόθεση, καθώς δεν έχουν καθόλου στοιχεία και ούτε έχουν στα χέρια τους το πόρισμα της ειδικής υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Νωρίτερα το πρωί, οι δικηγόροι του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη ενεχείρισαν στην ΑΔΑΕ τη μηνυτήρια αναφορά, που κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την Τρίτη.

Πηγή: athina984.gr



Ροη Ειδήσεων