Παρασκευή 3 Μαΐου 2024


ΑρχικήΑττικήΣυνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Hellas FM της...

Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Hellas FM της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη

Γ. Πατούλης: «Η Ελλάδα, αποτελεί ένα ασφαλή προορισμό. Η Αττική μας με στρατηγικές κινήσεις και με όραμα αλλάζει μέρα με τη μέρα. Για να ολοκληρώσω το έργο μου θα είμαι υποψήφιος Περιφερειάρχης και στις επόμενες εκλογές»  

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε από τη Νέα Υόρκη ο Περιφερειάρχης Αττικής κατά την επίσκεψή του στην Νέα Υόρκη. Ο Γ. Πατούλης μιλώντας στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ομογένειας Hellas FM και στην εκπομπή «Πρωινό στη Νέα Υόρκη» που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Φιλιππίδης αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς που έχει διαχρονικά με την ομογένεια, τόσο ως αυτοδιοικητικός, όσο και ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Επιπλέον αναφέρθηκε στο όραμα που έχει για την ενίσχυση του ρόλου του Πρώτου και Δευτέρου Βαθμού Αυτοδιοίκησης στη Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε ότι η χώρα μας μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό προορισμό σε επίπεδο θεματικού τουρισμού, όπως είναι ο τουρισμός υγείας και ευεξίας.

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στο στόχο του για να γυρίσει οριστικά σελίδα η Αττική. Όπως τόνισε «με στρατηγικές αποφάσεις και σταθερά βήματα η Αττική αλλάζει μέρα με την ημέρα και η ποιότητα της ζωής των πολιτών γίνεται καλύτερη. Βελτιώνονται οι υποδομές, ενισχύεται το σύστημα της οδικής ασφάλειας και υλοποιούνται έργα που θωρακίζουν την ζωή και την περιουσία των κατοίκων της. Παράλληλα αναπτύσσονται προγράμματα πρόληψης σε θέματα, όπως η υγεία και η οδική ασφάλεια».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα θέματα που σχετίζονται με την κλιματική κρίση και την ανάγκη ενίσχυσης της πρόληψης και της προστασίας των πολιτών από φυσικές καταστροφές. Όπως τόνισε η δημιουργία Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, ωστόσο επισήμανε ότι χρειάζεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα μελλοντικά του σχέδια και αν σε αυτά συμπεριλαμβάνεται η μετακίνησή του στην κεντρική πολιτική σκηνή, απάντησε ότι στην παρούσα φάση αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να ολοκληρώσει το στρατηγικό σχεδιασμό που έχει χαράξει σε επίπεδο Περιφέρειας Αττικής και για να το πετύχει αυτό χρειάζεται άλλη μια θητεία στη θέση αυτή. Με βάση αυτό το δεδομένο, σημείωσε, ότι στόχος του είναι να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής. «Στόχος μου είναι με το σχεδιασμό που ήδη υλοποιούμε με τους συνεργάτες μου στην Περιφέρεια, η Αττική να γυρίσει σελίδα. Για να το πετύχω αυτό και να συμβάλω στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών χρειάζομαι άλλη μια θητεία. Σε αυτό το πλαίσιο προτίθεμαι να θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής».

Ο Γ. Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και σε θέματα που σχετίζονται με τον τουρισμό υγείας, ενώ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την ενίσχυση της σχέσης της ομογένειας με τη ‘’μητέρα πατρίδα’’ και την τοπική αυτοδιοίκηση της Ελλάδας. «Όπως είχα επισημάνει και παλαιότερα ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, έτσι τονίζω και σήμερα ότι η πόρτα του γραφείου μου στην Περιφέρεια Αττικής είναι ανοιχτή σε κάθε ομογενή». Ως Πρόεδρος του ΙΣΑ και ως Περιφερειάρχης πρόσθεσε, έχω συνεργαστεί  στενά με την ελληνική επιστημονική κοινότητα τόσο στις ΗΠΑ, όσο και σε άλλες χώρες του κόσμου. «Η συμβολή της ομογένειας διαχρονικά αλλά και κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, ήταν σημαντική. Αντίστοιχα ισχυροί είναι και οι δεσμοί με την Εκκλησία και Πατριαρχείο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο ο οποίος με τιμά με τη φιλία του από την εποχή που ήταν επίσκοπος της Χάλκης».



Ροη Ειδήσεων