Δευτέρα 29 Απριλίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕθνικάΧάρτης πρόκληση: Τα Νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη...Εδάφη της Τουρκίας- Το...

Χάρτης πρόκληση: Τα Νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη…Εδάφη της Τουρκίας- Το “Δώρο” στον Μπαχτσελί

Χάρτη πρόκληση προσέφεραν οι οπαδοί του στον εθνικιστή εταίρο του Ερντογάν Μπαχτσελί

Εναν απίστευτο χάρτη που απεικονίζει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη ως τουρκικά εδάφη προσέφεραν οι οπαδοί του στον εθνικιστή ηγέτη του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Που σημειωτέον είναι και κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Μπαχτσελί επισκέφθηκε την έδρα της εθνικιστικής οργάνωσης “Γκρίζοι Λύκοι”, της οποίας ο ίδιος είναι ουσιαστικά επικεφαλής, και είχε συνάντηση στελέχη της.

Στη διάρκεια της τελετής οι οπαδοί του του προσέφεραν αυτόν τον χάρτη όπου τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και η Κρήτη αναφέρονται ως εδάφη της Τουρκίας…

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζει την πρωτοφανή και προκλητική κίνηση του Ντεβλέτ Μπαχτσελί να φωτογραφηθεί με έναν χάρτη που απεικονίζει ως τουρκικά τα μισά νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Ο πρωθυπουργός, στην ανάρτηση του, ζητάει από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να ξεκαθαρίσει αν αυτός ο χάρτης αποτελεί “επίσημη πολιτική της Άγκυρας” ή αν αποτελεί μία ακόμα προβοκάτσια.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανάρτηση του στα αγγλικά ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει τα εξής: “Ρίξτε μια καλή ματιά σε αυτόν τον χάρτη. Κρήτη, Ρόδος, Λέσβος, Χίος, Σάμος “καταβροχθίζονται” από την Τουρκία. Παραλήρημα των εξτρεμιστών ή επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Ακόμη μία πρόκληση ή αληθινός στόχος; Ο Πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να καταστήσει σαφή τη θέση του σχετικά με τις τελευταίες γελοιότητες του εταίρου του στον κυβερνητικό συνασπισμό”.
Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού:
Ο προκλητικός χάρτης
Υπενθυμίζεται πώς έναν απίστευτο χάρτη που απεικονίζει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη ως τουρκικά εδάφη, προσέφεραν οι οπαδοί του στον εθνικιστή ηγέτη του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
Που σημειωτέον είναι και κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Μπαχτσελί επισκέφθηκε την έδρα της εθνικιστικής οργάνωσης “Γκρίζοι Λύκοι”, της οποίας ο ίδιος είναι ουσιαστικά επικεφαλής, και είχε συνάντηση με στελέχη της.

Στη διάρκεια της τελετής, οι οπαδοί του του προσέφεραν αυτόν τον χάρτη όπου τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και η Κρήτη αναφέρονται ως εδάφη της Τουρκίας…

Προκλητικά tweets των Γκρίζων Λύκων

Μετά τις αντιδράσεις στην Ελλάδα για την παράδοση στον ακροδεξιό Ντεβλέτ Μπαχτεσλί “χάρτη” όπου περιλαμβάνει όλα τα νησιά του Αιγαίου στην τουρκική επικράτεια, από το κίνημα των “Εστιών των Ιδεαλιστών” (Γκρίζοι Λύκοι), στο λογαριασμό της οργάνωσης αναρτήθηκε κείμενο-αντίδραση κατά της Ελλάδας.

Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε στον Αρχηγό μας Devlet Bahçeli τον χάρτη μας”, γράφουν στα ελληνικά.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ανακοινώθηκε επίσης ότι θα υπάρχει και ιστοσελίδα της οργάνωσης στα αγγλικά.

Το κείμενο έχει ως εξής:

“Είμαστε υπερήφανοι που παρουσιάζουμε στον Αρχηγό μας Ντεβλέτ Μπαχτεσλί τον χάρτη μας, που ετοιμάσαμε με επίγνωση της σημασίας και της δύναμης της Γαλάζιας Πατρίδας, που σηματοδοτεί τη συνοριακή γραμμή μπροστά στην εθνική συνείδηση των νησιών μας, όπου η ένδοξη ημισέληνος και το αστέρι κυμάτισαν για αιώνες, αλλά άδικα έγινε αντικείμενο σφετερισμού από την Ελλάδα, που ονομάζονται “ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ”, ο οποίος χάρτης περιλαμβάνει το QR της ομιλίας του Αξιότιμου Αρχηγού μας Ντεβλέτ Μπαχτεσλί με θέμα τη Γαλάζια Πατρίδα και το Αιγαίο Πέλαγος.

Περισσότερα εδώ : thetoc.gr



Ροη Ειδήσεων