Κυριακή 5 Μαΐου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΕπικαιρότηταΕρώτηση 49 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη δράση εισπρακτικών εταιρειών

Ερώτηση 49 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη δράση εισπρακτικών εταιρειών

Εισπρακτικές εταιρείες που δρουν κατ´εντολήν εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, εκβιάζουν και απειλούν με άμεση διακοπή ηλεκτροδότησης ακόμη και νοικοκυριά που ανήκουν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, καταγγέλλουν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο υπογράφοντα τον Γιάννη Ραγκούση.

Οι ερωτώντες βουλευτές, επικαλούνται την περίπτωση νοικοκυριού στο Κερατσίνι, που είναι ενταγμένο στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και για ληξιπρόθεσμα χρέη 1.200 ευρώ, επώνυμη δικηγορική εταιρεία απαιτούσε άμεση προκαταβολή 300 ευρώ και 12 δόσεις αντί για 24.

Όταν ενημερώθηκε ότι το νοικοκυριό ανήκε στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και ζήτησε καλύτερους όρους αποπληρωμής και περισσότερες δόσεις, η εισπρακτική εταιρεία, σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το απείλησε με άμεση διακοπή της παροχής ρεύματος.

Απευθυνόμενοι προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι 49 βουλευτές τον καλούν να εξηγήσει ενώπιον της Βουλής, αν είναι σε γνώση του τέτοια περιστατικά «απάνθρωπης συμπεριφοράς απέναντι σε ευπαθείς και ευάλωτους πολίτες και τι μέτρα προτίθεται να λάβει για να σταματήσουν τέτοιες εκβιαστικές συμπεριφορές από τις εισπρακτικές εταιρείες»

Πηγή:athina984.gr



Ροη Ειδήσεων