Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΕπικαιρότηταΣύσκεψη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Ενέργειας υπό τον πρωθυπουργό το...

Σύσκεψη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Ενέργειας υπό τον πρωθυπουργό το απόγευμα

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Ενέργειας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως είπε, θα εξεταστούν οι εξελίξεις όπως διαμορφώνονται το τελευταίο διάστημα σχετικά με την λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας φυσικού αερίου και την επκικαιροποίηση όλων των πρωτοβουλιών και δράσεων και της επεξεργασία σεναρίων που έχουν γίνει από την ελληνική πλευρά όλο το προηγούμενο διάστημα”

“Προφανώς και θα συνεχίσουμε την εφαρμογή του δικού μας εθνικού σχεδίου και προφανώς θα εντείνουμε τις πιέσεις μας για να υπάρξουν και ουσιαστικές πολιτικές παρεμβάσεις σε επίπεδο ΕΕ οι οποίες θα έρθουν να βοηθήσουν τα κράτη μέλη να έχουν πιο ουσιαστική αντιμετώπιση”, δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Οι διεργασίες για την προετοιμασία του πακέτου των μέτρων που θα ανακοινώσει το Σάββατο ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ είναι πυρετώδεις. Στόχος θα είναι η ενίσχυση μισθωτών, μη μισθωτών και συνταξιούχων, σε μια προσπάθεια να αναπληρωθούν εισοδήματα που χάθηκαν πέρσι και φέτος από την πανδημία του κορονοϊού και από τα μέσα του 2021 μέχρι και τώρα από την ενεργειακή κρίση, η στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (χαμηλής αξίας εισιτήριο ανά μήνα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και επιταγής ακρίβειας με εισοδηματικά κριτήρια) και των νέων ζευγαριών μέσω της χορήγησης άτοκων στεγαστικών δανείων και της επιδότησης της στέγης.

Πηγή;athina984.gr



Ροη Ειδήσεων