Κυριακή 12 Μαΐου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Κεντρικού Τομέα ΑθηνώνΑντιδράσεις για την απαγόρευση πρόσβασης στον λόφο Στρέφη

Αντιδράσεις για την απαγόρευση πρόσβασης στον λόφο Στρέφη

Mε φόντο την κινητοποίηση κατοίκων και μελών συλλογικοτήτων που διαμαρτύρονται για τα έργα στον λόφο Στρέφη ξεκίνησε η 24η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Σφοδρή κριτική στη δημοτική Αρχή από “Ανοιχτή Πόλη” και “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας” για την ισχυρή αστυνομική παρουσία στον λόφο και την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Νάσος Ηλιόπουλος: Όργιο τρομοκρατίας και καταστολής σε Στρέφη κι Εξάρχεια

” Όποιος και αν είναι ο σχεδιασμός, αυτός ο σχεδιασμός δεν μπορεί να περάσει μέσα από ένα όργιο τρομοκρατίας και καταστολής” τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος από την Ανοιχτή Πόλη ενώ αναφέρθηκε και στον ξυλοδαρμό Αμερικανού φωτορεπόρτερ στον Στρέφη. “Έκανε απλά τη δουλειά του. Είναι μια εκστρατεία τρομοκρατίας όλης της περιοχής” σημείωσε ενώ άσκησε κριτική στη διοίκηση του δήμου για την εγκατάλειψη του λόφου. ” Γιατί χρειαστήκαμε τρία χρόνια για μια περιοχή που ανήκει στον Δήμο Αθηναίων για να κάνουμε τα αυτονόητα όπως φωτισμός, φυτεύσεις, μονοπάτια κλπ. Δεν μας τιμά ότι δεν έχουν γίνει τα αυτονόητα σε μια περιοχή που οι πολίτες πληρώνουν ακριβά δημοτικά τέλη αλλά δεν βλέπουν την ωφέλεια που θα έπρεπε” τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος.
Επιπλέον ανέφερε ότι σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών σε αρκετά σημεία του λόφου απαγορεύεται η πρόσβαση. ” Η άδεια που έχει δώσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση λέει ξεκάθαρα ότι ο λόφος πρέπει να είναι προσβάσιμος. Δεν έχουμε την πολυτέλεια ένας από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους στην περιοχή να είναι κλεισμένος με λαμαρίνες για ένα δυο έτη ή λόγω των αστυνομικών δυνάμεων” υπογράμμισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ανοιχτή Πόλη.

Πέτρος Κωνσταντίνου: Τους στηρίζουμε. Έχουν δίκιο.

Tην στήριξή του στην κινητοποίηση για τον λόφο του Στρέφη εξέφρασε ο Πέτρος Κωνσταντίνου από την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας. Παράλληλα, επέκρινε τη δημοτική διοίκηση για την πολιτική της. “Βάζουν τα συμφέροντα των εταιρειών πάνω από τα συμφέροντα των κατοίκων. Έχουμε φτάσει να εξελίσσεται μια επιχείρηση αναπλάσεων με την παρουσία των ΜΑΤ παντού” επισήμανε ο δημοτικός σύμβουλος της Ανταρσίας. “Εάν τα έργα ήταν για τις ανάγκες των κατοίκων γιατί υπάρχουν διαμαρτυρίες; Η μόνες προτεραιότητες είναι οι μεγάλες επενδύσεις , η ανατίμηση της γης έχει κάνει το ενοίκιο απλησίαστο. Πάνω σε αυτό να περιγράφονται έργα αναπλάσεων είναι πρόκληση” τόνισε και απευθυνόμενος στον Κ.Μπακογιάννη πρόσθεσε: Χρειάζεται να πάρετε πίσω τα ψέματα που λέτε για το Στρέφη. Δεν χρειάζεται να κάνει επένδυση η Prodea για τα κλειστά φρεάτια. Πρέπει να το κάνει ο δήμος” τόνισε ο Πέτρος Κωνσταντίνου

Πηγή:athina984.gr



Ροη Ειδήσεων