Το επόμενο μεγάλο βήμα για την καθαριότητα, την ανακύκλωση, αλλά και την αισθητική αναβάθμιση της Αθήνας γίνεται με την εγκατάσταση 350 συστημάτων βυθιζόμενων κάδων στο κέντρο και στις γειτονιές της πρωτεύουσας. Ο Δήμος εξασφάλισε την απαραίτητη χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» και μέχρι τέλος του έτους ξεκινάει την πρώτη τοποθέτηση των υπογειοποιημένων κάδων σε 42 σημεία στο κέντρο της πόλης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δήμος προμηθεύτηκε τα τελευταία χρόνια 142 νέα μηχανήματα, από απορριμματοφόρα μέχρι πλυστικά μηχανήματα, και 40 ειδικές ηλεκτρικές σκούπες πεζού χειριστή που είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ό,τι αφορά τον οδοκαθαρισμό.
Παράλληλα, τοποθετήθηκαν 9500 νέοι κάδοι στις γειτονιές και για πρώτη φορά έγινε τεχνική μελέτη για να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένα σημεία,ώστε να εξυπηρετούν τους πολίτες και να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Προστέθηκαν 5.500 νέα απορριμματοδοχεία, με στόχο τον περιορισμό όσο το δυνατόν περισσότερο της άσκοπης ρίψης απορριμμάτων.
Στον απολογισμό του δήμου περιλαμβάνονται και οι δεκάδες επιχειρήσεις αντιγκράφιτι που έχουν γίνει και στα 7 Δημοτικά Διαμερίσματα της Αθήνας, μεγαλύτερης και μικρότερης κλίμακας στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές της Αθήνας.
Μέχρι σήμερα έχουν ήδη γίνει 56 επιχειρήσεις και έχουν ήδη καθαριστεί περισσότερα από 33.000 τετραγωνικά μέτρα σε όλη την πόλη και συνεχίζουμε. Σημαντικό είναι ότι στο τέλος κάθε επιχείρησης εφαρμόζεται και ειδικό αντιγκράφιτι φιλμ, ώστε να προστατευτούν τα σημεία από μελλοντικούς βανδαλισμούς.
Η εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων και η ανακύκλωση παραμένει επίσης για τον δήμο Αθηναίων βασική προτεραιότητα. ο δήμος δίνει έμφαση στη διαλογή στην πηγή των αποβλήτων, προωθώντας την ανακύκλωση και επεκτείνοντας το δίκτυο των μπλε κάδων για τα υλικά συσκευασίας, καθώς και των καφέ κάδων για την κομποστοποίηση. Υπερδιπλασιάστηκαν οι μπλε κάδοι και αυτήν τη στιγμή 6.500 νέοι κάδοι ανακύκλωσης βρίσκονται στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας, ενώ 28 απορριμματοφόρα απασχολούνται καθημερινά αποκλειστικά με την αποκομιδή, υλοποιώντας ημερησίως 35 δρομολόγια και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες.
Τοποθετήθηκαν αντίστοιχα 600 καφέ κάδοι βιοαποβλήτων σε ειδικά σημεία στη πόλη, αξιοποιώντας τα οργανικά απόβλητα που προκύπτουν, ώβιοαπόβληταστε να επιστρέψει στη φύση το πιο πολύτιμο δώρο, το κομπόστ. Στο δήμο παρέχονται επίσης κι άλλα εναλλακτικά ρεύματα ανακύκλωσης όπως: ανακύκλωση οχημάτων, μεταλλικά υλικά, μπαταρίες, παλιά κομπιούτερ, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, ανακύκλωση ενδυμάτων και υποδημάτων κ.ά.
Πηγή:athina984.gr