Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΘέματαΠολιτισμόςΗ πολιτιστική ατζέντα σήμερα (21/10)

Η πολιτιστική ατζέντα σήμερα (21/10)

Το Σύγχρονο Θέατρο διοργανώνει τη δεύτερη βραδιά αφιερωμένη στο έργο του Παντελή Μπουκάλα «Το αίμα της αγάπης» (εκδόσεις Aγρα), που υπήρξε η αφορμή για να δημιουργηθεί η παράσταση «Το σφαγείο του έρωτα», σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη. Το βράδυ, ο συγγραφέας συζητά μαζί με τον σκηνοθέτη και την καθηγήτρια Γεωργία Πετράκη για τις θλιβερές αντιστοιχίες με το σήμερα. Στις 9 μ.μ., Ευμολπιδών 45, Σύγχρονο Θέατρο – Κεραμεικός.

Eνα μικρό ανθολόγιο πολύτιμων και μοναδικών στιγμών, φωτογραφίες από ταξίδια, τοπία και κολάζ. Αυτά τα στοιχεία συνθέτουν την έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Κολτούκη, που ξεκινά σήμερα. Στις 7 μ.μ., βιβλιοπωλείο Λεμόνι, Ηρακλειδών 22.

Ο Κώστας Γαβράς (φωτ.) είναι το τιμώμενο πρόσωπο του 10ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης θα παρευρεθεί σε ειδική εκδήλωση προς τιμήν του με παράλληλη προβολή της ταινίας του «Αμήν» την Κυριακή 23 Οκτωβρίου. Σήμερα στο φεστιβάλ προβάλλονται ταινίες μικρού μήκους, ανάμεσα στις οποίες το «Mauthausen: Αμα τελειώσει ο πόλεμος» των Παναγιώτη Κουντουρά και Αρίσταρχου Παπαδανιήλ. Στις 8.15 μ.μ., Πνευματικό Κέντρο Χανίων, Ανδρέα Παπανδρέου 74.

Σήμερα και αύριο, η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού», βασισμένη στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και στα αυτοβιογραφικά γραπτά της κόρης του, Μαργαρίτας. Στην παράσταση συμμετέχει το μουσικό σύνολο «Λιποτάκτες», κείμενα διαβάζει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, ενώ οι Παναγιώτης Πετράκης και Aγγελος Θεοδωράκης ερμηνεύουν δημοφιλή τραγούδια. Στις 8.30 μ.μ., ΚΠIΣΝ, λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα.

Συνεχίζεται η ατομική έκθεση κεραμικών γλυπτών καθώς και νέων υφαντών μάλλινων χαλιών «POPOLODISENZAPAROLA» του Aντριαν Πάτσι. Παρασκευή 11 π.μ.-7 μ.μ. | Σάββατο 11 π.μ.-3 μ.μ., Kalfayan Galleries, Χάρητος 11, Κολωνάκι.

Πηγή:kathimerini.gr



Ροη Ειδήσεων