Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Δυτικής ΑττικήςΟ Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η. του Δήμου Ασπροπύργου γιόρτασε την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Ο Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η. του Δήμου Ασπροπύργου γιόρτασε την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το πρωί της  Δευτέρας, 3 Οκτωβρίου 2022 το Δημοτικό Στάδιο Ασπροπύργου πλημμύρισε από παιδικές φωνές με αφορμή την Πανελλήνια και Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Μαθητές από όλες τις τάξεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου στον αριθμό 240 επισκέφθηκαν τους αθλητικούς χώρους του Σταδίου και απασχολήθηκαν σε διάφορα αθλήματα υπό την καθοδήγηση των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής του Οργανισμού σε συνεργασία με τους συναδέρφους της σχολική μονάδας.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν η ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία του ανθρώπου και κυρίως των παιδιών. Οι μαθητές συμμετείχαν σε αγώνες ποδοσφαίρου, πετοσφαίρισης και κλασσικού αθλητισμού ενώ στο τέλος της δράσης έλαβαν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής από τον Πρόεδρο του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η., κ. Ιωάννη Κατσαρό  και τον Αντιπρόεδρο, κ. Αντώνιο Κοναξή.

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου ανέφερε τα εξής:

«Αυτή η Ημέρα είναι αφιερωμένη  στα πολλαπλά οφέλη του Αθλητισμού, τα οποία και προσπαθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας από μικρή ηλικία, τόσο μέσα στις σχολικές μονάδες όσο και έξω από αυτές. Ο Δήμος μας διαθέτει σύγχρονους  αθλητικούς χώρους  και προγράμματα, όπου οι μικροί μας δημότες μέσα από το παιχνίδι και την ενασχόληση με οποιοδήποτε άθλημα μπορούν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, να ενδυναμώσουν το μυϊκό τους σύστημα, να αποκτήσουν ομαδικό πνεύμα αλλά και να πετύχουν την ομαλή κοινωνικοποίησή τους. Δίνουμε μεγάλη έμφαση  στον αθλητισμό ώστε  να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής όλων.»



Ροη Ειδήσεων