Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ ΠειραιώςΠεριφέρεια Αττικής και Πανεπιστήμιο Πειραιώς ενώνουν δυνάμεις για τη στήριξη των νέων...

Περιφέρεια Αττικής και Πανεπιστήμιο Πειραιώς ενώνουν δυνάμεις για τη στήριξη των νέων επιστημόνων

Με υποτροφίες σε ερευνητές, διδακτορικούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες, αλλά και με τη θέσπιση του καινοτόμου Φοιτητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας, η Περιφέρεια Αττικής και το Πανεπιστήμιο Πειραιά προχωρούν στην υλοποίηση του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και ο Πρύτανης Άγγελος Κότιος.

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου ο Γιώργος Πατούλης, ενώπιον πλήθους φοιτητών, εκπροσώπων της κεντρικής πολιτικής σκηνής, της αυτοδιοίκησης και της ακαδημαϊκής κοινότητας που βρέθηκαν στην αίθουσα συνεδρίων του ΠΑΠΕΙ, έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για τον Φοιτητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας, ενός νέου θεσμού, που όπως υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής αποσκοπεί στο «να δώσουμε στους νέους και τις νέες μας τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τη θέση που τους αξίζει στο επιχειρηματικό περιβάλλον».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες  ΑΕΙ που έχουν την έδρα τους στην Περιφέρεια Αττικής, ανεξαρτήτως αντικειμένου σπουδών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά μέσω ειδικής φόρμας από τον Νοέμβριο του 2022 μέχρι τον Μάρτιο του 2023, με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται τον Μάιο του ίδιου έτους.

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας οι υποτροφίες σε διδακτορικούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΠΑΠΕΙ

Στο κατάμεστο από αποφοίτους Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, εκδήλωση κατά την οποία απονεμήθηκαν, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, οι υποτροφίες Blue Scholarship Awards από το Πανεπιστήμιο Πειραιά σε ερευνητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές που ασχολούνται με τη γαλάζια οικονομία.

Τα βραβεία, που χρηματοδοτούνται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής με 60.000 ευρώ συνολικά, δόθηκαν κατόπιν επιλογής του Πανεπιστημίου Πειραιά σε τέσσερις διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς ερευνητές, συνοδευόμενα από το ποσό των 12.000 ευρώ ανά βραβευθέντα, ενώ έξι ακόμα μεταπτυχιακοί φοιτητές ενισχύθηκαν με 2.000 ευρώ έκαστος.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης και η Υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως, οι οποίοι συνεχάρησαν την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη για την εξαιρετική, όπως τη χαρακτήρισαν, πρωτοβουλία.

«Θέλουμε να εξασφαλίσουμε στους επιστήμονές μας τις προϋποθέσεις για να μείνουν και να διαπρέψουν εδώ, να προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Περιφερειακής οικονομίας» τόνισε στον χαιρετισμό του ο Γιώργος Πατούλης και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι, αξιοποιώντας και χρηματοδοτικά εργαλεία από την Ευρώπη,  να επενδύσουμε σε υποδομές απαραίτητες για τη στήριξη του επιχειρείν και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας»



Ροη Ειδήσεων