Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΘέματαΥγείαΠροσωπικός γιατρός: Πότε ξεκινούν οι εγγραφές για καρδιολόγους και άλλες εννέα ειδικότητες

Προσωπικός γιατρός: Πότε ξεκινούν οι εγγραφές για καρδιολόγους και άλλες εννέα ειδικότητες

Το υπουργείο Υγείας αισιοδοξεί ότι με τις επιπλέον 10 ειδικότητες θα ξεπεραστούν τα εμπόδια και η πρόσβαση των πολιτών θα είναι πολύ πιο εύκολη.

Περίπου στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου θα ξεκινήσει από τους πολίτες η αναζήτηση γιατρών ειδικοτήτων όπως οι καρδιολόγοι, οι πνευμονολόγοι και άλλοι για χρονίως πάσχοντες, ώστε να τους επιλέξουν ως προσωπικούς τους γιατρούς.

Εδώ και λιγότερες από δέκα ημέρες έχει ξεκινήσει η διαδικασία συμβάσεων γιατρών ειδικοτήτων με τον ΕΟΠΥΥ και στο τέλος του μήνα εκτιμάται ότι θα μπορεί να ανοίξει η πλατφόρμα για να προγραμματίζουν με αυτούς ραντεβού οι πολίτες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Σε εξέλιξη είναι ήδη τα ραντεβού με τους υπάρχοντες παθολόγους και γενικούς γιατρούς, έχοντας ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο. Σε προσωπικό γιατρό έχουν ήδη εγγραφεί περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια πολίτες και έχουν ενσωματωθεί περίπου 3.500 γιατροί. Η μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα βρεθεί στην… κορύφωσή της στις αρχές του επόμενου μήνα, καθώς αναμένεται να αυξηθούν πολύ οι διαθέσιμοι γιατροί.

Πηγή:cnn.gr



Ροη Ειδήσεων