Σύμφωνα με την υφυπουργό, το πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων έχει αναβαθμιστεί και βελτιωθεί, καθώς το διατροφολόγιο έχει πλέον προσαρμοστεί στις προτιμήσεις των παιδιών, τα γεύματα μαγειρεύονται στα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής, ενώ οι πρώτες ύλες επιλέγονται με βάση τη διατροφική αξία τους. Επιπλέον, οι συσκευασίες κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμα υλικά και φέρουν ειδικές σημάνσεις για την ημερομηνία παρασκευής και συσκευασίας του γεύματος, αλλά και για τον τρόπο διατήρησής του.«Διασφαλίζουμε τη διανομή των σχολικών γευμάτων, χωρίς καμία καθυστέρηση, για ακόμη μία χρονιά. Αυξάνουμε τα σχολικά γεύματα, αναβαθμίζουμε το πρόγραμμα και παρέχουμε καθημερινά στους μαθητές φρεσκομαγειρεμένο και υγιεινό μεσημεριανό φαγητό στα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής. Με πράξεις και όχι με λόγια, συνεχίζουμε να στηρίζουμε ακόμα περισσότερες οικογένειες που έχουν ανάγκη», δήλώσε σχετικά η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.