Κυριακή 5 Μαΐου 2024


ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΣτη μάχη της Euroleague Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Στη μάχη της Euroleague Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Η αγωνιστική δράση στο μπάσκετ συνεχίζεται με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό την Παρασκευή, αφού η τρέχουσα εβδομάδα ήταν η πρώτη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 87-89 παραμένει στην Ισπανία, καθώς στις 21:30-Novasposts Prime, αντιμετωπίζει την Μπασκόνια στη Βιτόρια. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε με μια βαριά ήττα (94-65) από την Άλμπα Βερολίνου στη Γερμανία και στις 21:00-Novasports 4 φιλοξενεί τη Μονακό, στο ΟΑΚΑ, για την 4η αγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να επιβεβαιώνει σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές της Euroleague όσους προέβλεψαν πως η ομάδα του Μπαρτζώκα είναι φτιαγμένη για ακόμη μεγαλύτερα επιτεύγματα φέτος εν συγκρίσει με πέρυσι, όταν κατέλαβε την 4η θέση στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου.

Αήττητος στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, με δύο εκτός έδρας νίκες επί των ισχυρών Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, έχει τώρα στόχο να κάνει το τρία στα τρία απέναντι σε ισπανικές ομάδες, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Στη Βιτόρια, όπως και στη Μαδρίτη, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει τον αρχηγό του, Κώστα Παπανικολάου, που δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον τραυματισμό του στο δεξί γόνατο.

Η Μπασκόνια είναι επίσης αήττητη σε τρεις αγωνιστικές και υπερτερεί των «ερυθρόλευκων» σε παραγωγικότητα. Η ομάδα του Ζοάν Πεναρρόγια έχει μέσο όρο 92 πόντους έναντι 86,3 των Πειραιωτών, στην επίθεση. Όπως τόνισε, πάντως ο Γιώργος Μπαρτζώκας «το ματς με την Μπασκόνια είναι μια διαφορετική ιστορία» εξηγώντας πως ο Ολυμπιακός θα μπει με διαφορετική τακτική και πλάνο, σε μία «καυτή» έδρα, όπως είναι η Fernando Buesa Arena.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Ζοζέφ Μπισάνγκ (Γαλλία) και Μάρτσιν Κοβάλσκι (Πολωνία).

Να επανέλθει στις νίκες ο Παναθηναϊκός

Στον Παναθηναϊκό προσπαθούν ν’ αφήσουν πίσω τη συντριβή με 94-65 από την Άλμπα Βερολίνου και να είναι πανέτοιμοι στο τζάμπολ με τη Μονακό. Η ελληνική ομάδα αναζητά την πρώτη εντός έδρας νίκη της φέτος (ρεκόρ 1-2), αλλά και την πρώτη νίκη της επί της Μονακό. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πιέζει στην άμυνα και υποχρεώνει τους αντιπάλους σε λάθη. Το ποσοστό ευστοχίας εντός πεδιάς είναι ιδιαίτερα χαμηλό για τους «πράσινους» με 39,3% και χρειάζεται να το βελτιώσουν άμεσα αν θέλουν να πανηγυρίσουν τη δεύτερη νίκη στη σεζόν, μετά από αυτήν στο Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα, για την 2η αγωνιστική (75-77).

Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να μην έχει στη διάθεσή του τον Νέιτ Γουόλτερς ενώ αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του Ντέρικ Γουίλιαμς.

Η διαιτητική τριάδα θα απαρτίζεται από τους τους Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Αντάρ Πέερ (Ισραήλ).

Πηγή:athina984.gr



Ροη Ειδήσεων