Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024


ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕθνικάΣτο ναδίρ οι εμπορικές σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας-Τι αναφέρουν τα στοιχεία

Στο ναδίρ οι εμπορικές σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας-Τι αναφέρουν τα στοιχεία

Μετ’ εμποδίων εξελίσσονται οι εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ρωσία με τις συνθήκες να επιβαρύνονται σημαντικά ύστερα από την ουκρανική κρίση. Εκτός από την επιβολή των επιπλέον κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες επηρέασαν αρνητικά τις εξαγωγές ορισμένων ελληνικών προϊόντων τα οποία εμπίπτουν στην απαγόρευση εξαγωγών προς την ρωσική αγορά, το διμερές εμπόριο βρίσκεται αντιμέτωπο με σοβαρές δυσκολίες σε επίπεδο μεταφορών.

Μάλιστα, σε αυτόν τον τομέα εντοπίζονται και τα μεγαλύτερα προβλήματα όπως αναφέρει το ελληνικό γραφείο οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων στην Μόσχα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν δημιουργηθεί προβλήματα και στις διατραπεζικές συναλλαγές ενώ αρκετές ήταν οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες ιδιαίτερα κατά το πρώτο διάστημα μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για το κατά πόσο θα υπήρχε δυνατότητα ομαλής αποπληρωμής τους μέσω εμβασμάτων από την Ρωσία.

Προβλήματα σε μεταφορές και τραπεζικές συναλλαγές

Επιπλέον, εκτός από τους όποιους περιορισμούς, ένας ακόμη παράγοντας ο οποίος έχει λειτουργήσει ανασταλτικά για τις ελληνικές εξαγωγές αποτελεί το υψηλό κόστος που πλέον εμφανίζουν τα ελληνικά προϊόντα καθώς οι συνθήκες της εσωτερικής αγοράς χαρακτηρίζεται από μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ρώσων καταναλωτών, από υψηλό μέσο πληθωρισμό της τάξεως του 15% καθώς και από το σκληρό ρούβλι.

Πηγή: Capital.gr



Ροη Ειδήσεων