Δευτέρα 29 Απριλίου 2024


ΑρχικήΟικονομίαΣτροφή Κομισιόν: Συζητά ένα προσωρινό πλαφόν στο φυσικό αέριο

Στροφή Κομισιόν: Συζητά ένα προσωρινό πλαφόν στο φυσικό αέριο

Η φον Ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι οι Βρυξέλλες είναι «έτοιμες να συζητήσουν» ένα πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να θέσει σε εφαρμογή ένα προσωρινό ανώτατο όριο τιμής για το φυσικό αέριο μέχρι να εισαχθεί ένα νέος δείκτης τιμών της ΕΕ, τόνισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη.

«Ο ορισμός ενός πλαφόν στο φυσικό αέριο είναι μια προσωρινή λύση, μέχρι να δημιουργήσουμε έναν νέο ευρωπαϊκό δείκτη τιμών που θα διασφαλίζει την καλύτερη λειτουργία της αγοράς και η Κομισιόν έχει ήδη ξεκινήσει να εργάζεται πάνω σε αυτό, δήλωσε η Γερμανίδα πολιτικός.

Τεστ αντοχής

Η Λάιεν, δήλωσε πως θα καταθέσει την πρόταση της και γραπτώς σε επιστολή προς τους ηγέτες της ΕΕ στην Σύνοδο που θα πραγματοποιήσουν στην Πράγα αυτή την εβδομάδα, αναφέροντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εφαρμόσει ένα κοινό σύστημα για την Ενέργεια.

«Οι πράξεις δολιοφθοράς κατά των αγωγών Nord Stream έδειξαν πόσο ευάλωτη είναι η ενεργειακή μας υποδομή. Είναι προς το συμφέρον όλων των Ευρωπαίων να προστατεύσουν καλύτερα αυτήν την κρίσιμης σημασίας υποδομή», υπογράμμισε.

Πηγή:dikaiologitika.gr



Ροη Ειδήσεων