Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΒουλή: Στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις (live)

Βουλή: Στην Ολομέλεια το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις (live)

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 09:00 στην Ολομέλεια της Βουλής,η συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής,που διερεύνησε την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Στη συζήτηση αναμένεται να λάβουν το λόγο,ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, καθώς και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης.

Με την έναρξη της συνεδρίασης,ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, ζήτησε τα κόμματα να μπορούν να καταθέσουν στα Πρακτικά τις πορισματικές τους εκθέσεις, καλώντας και την πλειοψηφία να πράξει το ίδιο και να μην καλύπτεται πίσω από τη μυστικότητα που η ίδια επέβαλε.Ο προεδρεύων Α´Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης,είπε ότι τα κόμματα μπορούν να καταθέσουν τα πορίσματά τους στα Πρακτικά,με δική τους,όμως,ευθύνη.

Στην κυρίως ομιλία του,ο κ.Τζανακόπουλος χαρακτήρισε αδιανόητο να μην είναι παρόντες στη συζήτηση εκπρόσωποι του Μαξίμου και η κυβέρνηση να εκπροσωπείται μόνον από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα.

«Η ΝΔ είναι η παράταξη που δεν παίζει ούτε με τις κοινοβουλευτικές ούτε με τις θεσμικές διαδικασίες για να κερδίσει εντυπώσεις», τόνισε ο εισηγητής της πλειοψηφίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης,χαρακτηρίζοντας άστοχο και άκαιρο το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: athina984.gr



Ροη Ειδήσεων