Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΘέματαΠολιτισμόςΗ πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (04/11)

Η πολιτιστική ατζέντα της Παρασκευής (04/11)

Πρεμιέρα κάνει απόψε η θεατρική παράσταση «Τουλούζ Λωτρέκ – Η φαντασία της αμαρτίας» με τους Θανάση Τσαλταμπάση και Βερόνικα Αργέντζη σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη. Οι τέσσερις παραστάσεις θα παρουσιάσουν στο κοινό τον κόσμο του κορυφαίου Γάλλου ζωγράφου Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ. Στις 8.30 μ.μ., Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59.

πηγή:kathimerini.gr

Tο Half Note Jazz Club συστήνει και παρουσιάζει για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό, τον Hall of Famer Τζόνι Ο’ Νιλ (φωτ.) και το τρίο του. Με πάνω από 45 χρόνια επαγγελματικής πορείας, ο neo-bop πιανίστας, entertainer, συνθέτης και τραγουδιστής της τζαζ θα παίξει μουσικά κομμάτια με το χαρακτηριστικό, πρωτότυπο στυλ του. Στις 10.30 μ.μ., Τριβωνιανού 17, Μετς.

Παρουσίαση του βιβλίου «Μια Ελληνίς της Ιστορίας – Πορτραίτα γυναικών που έζησαν στην Επανάσταση του 1821» σε επιμέλεια των Βασιλική Χατζηγεωργίου, Ματθίλδη Πυρλή, από τις εκδόσεις Αγρα, στις 8 μ.μ. στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης. Για το βιβλίο μιλούν οι Μαρκ Μαζάουερ, Χριστίνα Βάρδα, Αναστασία Κούλη και οι επιμελήτριες του βιβλίου. Μασσαλίας 22.

Το Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου φιλοξενεί τη συναυλία αγάπης με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, «Η Μελωδία της ευτυχίας». Σκοπός της συναυλίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο, είναι η στήριξη του φορέα «Strong me». Τα τραγούδια του οσκαρικού μιούζικαλ ερμηνεύουν στην ελληνική γλώσσα η υψίφωνος Μίνα Πολυχρόνου και η σοπράνο crossover Μάνια Βλαχογιάννη. Στις 8.30 μ.μ., Ριζάρη 2.

Συνεχίζεται μέχρι τις 6 Νοεμβρίου η έκθεση γλυπτικής σε μπρούτζο με τίτλο «Το Τελικό Θετικό» σε σύλληψη και επιμέλεια του εικαστικού Σταύρου Κοτσιρέα, στην 6η Art Thessaloniki International Fair. Διεθνές Εκθεσιακό Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Εγνατία 154.

πηγή:kathimerini.gr



Ροη Ειδήσεων