Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Κεντρικού Τομέα ΑθηνώνΠάνω από 3.000 αυτοκίνητα απομακρύνθηκαν από τους δρόμους της Αθήνας

Πάνω από 3.000 αυτοκίνητα απομακρύνθηκαν από τους δρόμους της Αθήνας

Ακόμα 188 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα τα οποία αποτελούσαν εστίες ρύπανσης και υποβάθμιζαν την εικόνα στους δρόμους στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, απομακρύνθηκαν απελευθερώνοντας πολύτιμο δημόσιο χώρο και εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης προς όφελος των Αθηναίων.

Με τις συντονισμένες επιχειρήσεις του δήμου Αθηναίων, 3.168 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα έχουν απομακρυνθεί μέσα σε 3 χρόνια από όλη την Αθήνα και οδηγούνται για ανακύκλωση.

Αποσυναρμολογούνται τα υλικά τους όπως μπαταρίες, ελαστικά, ορυκτέλαια, πλαστικά, καύσιμα, μέταλλα και άλλα και διαχωρίζονται προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθούν. Το αποτέλεσμα είναι σχεδόν το σύνολο των υλικών των αυτοκινήτων να ανακυκλώνεται.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αθηναίων εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς για να απομακρύνει από τους δρόμους της πόλης αυτοκίνητα που είχαν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους, στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας να απελευθερωθεί πολύτιμος δημόσιος χώρος για τις ανάγκες στάθμευσης μέσα στην πόλη και ταυτόχρονα να μειωθεί η ρύπανση που προκαλείται από αυτά.

Μέσα στην τελευταία τριετία – από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Οκτώβριο του 2022 – συνολικά 3.168 αυτοκίνητα απομακρύνθηκαν από το κέντρο και τις γειτονιές, επιστρέφοντας στην πόλη τον ανεκμετάλλευτο χώρο που είχαν καταλάβει.

Τον περασμένο μήνα ολοκληρώθηκε μία μεγάλη επιχείρηση, διάρκειας 38 ημερών (από 18/9 έως 26/10), που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση 188 αυτοκινήτων από τις επτά δημοτικές κοινότητες και την απελευθέρωση ισάριθμων θέσεων στάθμευσης.

Για τους δημότες που έχουν εντοπίσει κάποιο εγκαταλελειμμένο όχημα μπορούν να επικοινωνήσουν στην τηλεφωνική γραμμή 1595 ή να ενημερώσουν μέσω της εφαρμογής Novoville.

Πηγή:athina984.gr



Ροη Ειδήσεων