Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΣτέφανος Τσιτσιπάς: Πρεμιέρα με Τζόκοβιτς στο ATP Finals με "φόντο" την πρωτιά...

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρεμιέρα με Τζόκοβιτς στο ATP Finals με “φόντο” την πρωτιά στην παγκόσμια κατάταξη

Με τον Νόβακ Τζόκοβιτς ξεκινάει τις υποχρεώσεις του ο Στέφανος Τσιτσιπάς για το ATP Finals του Τορίνου (14/11, 22:00, COSMOTE Sport 6 και Live SPORT24) με τον Έλληνα πρωταθλητή να θέλει την κατάκτηση του τίτλου χωρίς ήττα για να σκαρφαλώσει από το Νο3 στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο πρώτο του παιχνίδι στο ATP Finals στο Τορίνο και θα έχει την ευκαιρία για μια ρεβάνς από την ήττα που υπέστη στο Παρίσι μετά από μια μεγάλη μάχη.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που αναμετρήθηκαν οι δυο τους τον τελευταίο μήνα, καθώς ο Νόλε επικράτησε του Έλληνα πρωταθλητή (Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης) στην Αστάνα.

Ο Τσιτσιπάς μέσω του ATP Finals “βλέπει” ακόμα και την άνοδο στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Για να το κάνει αυτό πρέπει να κατακτήσει τον τίτλο αήττητος (να πάρει πέντε νίκες). Τον όμιλο μαζί με τους Τσιτσιπά και Τζόκοβιτς συμπληρώνουν οι Ρούμπλεφ και Μεντβέντεβ.

Έντεκα νίκες και 20 ήττες είναι το ρεκόρ του Έλληνα πρωταθλητή απέναντι στους αντιπάλους του στο κόκκινο γκρουπ και μόνο απέναντι στον Ρούμπλεφ έχει θετικό ρεκόρ (6-4).

Υπενθυμίζεται ότι Τσιτσιπάς πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο ATP Finals και κατάφερε να φτάσει στον τίτλο στο Λονδίνο, έχοντας μια ήττα από τον Ράφαελ Ναδάλ στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Με τον Νόβακ Τζόκοβιτς θα αναμετρηθεί για 12η φορά στην καριέρα του. Ο Νόλε έχει συντριπτικά υπέρ του την παράδοση στις μεταξύ τους μονομαχίες, έχοντας επικρατήσει στις εννέα εξ αυτών.

πηγή:sport24.gr



Ροη Ειδήσεων