Κυριακή 5 Μαΐου 2024


ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΤο βλέμμα στο Euro η Εθνική

Το βλέμμα στο Euro η Εθνική

Φιλικό τεστ σήμερα με τη Μάλτα – Δοκιμές σε παίκτες και τακτική από τον Πογιέτ

Λίγες ηµέρες πριν ανάψουν οι προβολείς των γηπέδων στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο, η εθνική μας ομάδα «κοιτά» ήδη προς τη Γερμανία και το Ευρωπαϊκό του 2024. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται από χθες στη Βαλέτα, καθώς σήμερα (19.00) δίνει το πρώτο από τα δύο φιλικά που ζήτησε ο Γκουστάβο Πογιέτ, αρχικά με τη Μάλτα και την ερχόμενη Κυριακή με την Ουγγαρία, επίσης εκτός έδρας.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός θέλει μέσα από τα δύο αυτά ματς να τσεκάρει κάποιους παίκτες ενόψει των προκριματικών για το Euro ’24 –κάτι που φαίνεται και από τις κλήσεις–, καθώς και να κρατήσει σε εγρήγορση την Εθνική, αφού το επόμενο ραντεβού είναι πλέον τον Μάρτιο.

«ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΑΝΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ», ΤΟΝΙΣΕ Ο ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.

«Για εμάς είναι ένα ακόμη βήμα για να παίξουμε. Είναι η δυνατότητα που δίνεται σε κάποιους παίκτες –γιατί δεν είναι όλος ο βασικός κορμός εδώ– να δείξουν πράγματα στον προπονητή», είπε χαρακτηριστικά ο Πογιέτ και πρόσθεσε: «Κυρίως θέλω να δω τις διάφορες επιλογές που έχουμε στην άμυνα. Θα δούμε μια διαφορετική διάταξη πίσω και θα προσαρμόσουμε γενικά το παιχνίδι ανάλογα με το πώς θα πάει. Στην επίθεση μας λείπουν 5-6 βασικοί, οπότε δεν είναι εύκολο να κάνουμε συγκρίσεις». Μάλιστα για ακόμη μια φορά ο Πογιέτ στάθηκε στην παρουσία της Εθνικής στο Nations League, λέγοντας ότι με δεδομένο ότι η κλήρωση είναι αρκετά δύσκολη, καθώς αντίπαλοι είναι η Ολλανδία, η Γαλλία, η Ιρλανδία και το Γιβραλτάρ, υπάρχει πάντα η δεύτερη ευκαιρία των πλέι οφ. «Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε την Ελλάδα ξανά σε μεγάλη διοργάνωση», είπε χαρακτηριστικά.

Συνολικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός κάλεσε 25 ποδοσφαιριστές, αφήνοντας εκτός αποστολής, μεταξύ άλλων, τους Βλαχοδήμο, Μαυροπάνο, Τσιμίκα, Μπάλντοκ και Γιακουμάκη, ενώ στην Εθνική επέστρεψε έπειτα από 14 μήνες ο Ρέτσος. Αναλυτικά η αποστολή: Πασχαλάκης, Μπάρκας, Αθανασιάδης, Γούτας, Χατζηδιάκος, Κουλιεράκης, Ρέτσος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Κυριακόπουλος, Κώτσιρας, Ρότα, Αλεξανδρόπουλος, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Παπανικολάου, Σιώπης, Χατζηγιοβάνης, Δουβίκας, Φούντας, Ιωαννίδης, Μασούρας, Πέλκας.

πηγή:kathimerini.gr



Ροη Ειδήσεων