Τρίτη 7 Μαΐου 2024


ΑρχικήΕιδήσειςΠολιτικήΜιχαηλίδου για Χαμόγελο του Παιδιού: Τα χρήματα τα δίνουμε για τα παιδιά,...

Μιχαηλίδου για Χαμόγελο του Παιδιού: Τα χρήματα τα δίνουμε για τα παιδιά, όχι για να κάθονται σε λογαριασμό

Η υφυπουργός Παιδείας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου τοποθετήθηκε επί των δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών, που αφορούν το Χαμόγελο του Παιδιού και – κυρίως – τα οικονομικά αυτού.

Συγκεκριμένα, η κ. Μιχαηλίδου, ξεκαθάρισε, αρχικά ότι δεν πρόλαβε να δει τις δηλώσεις του «προέδρου της εν λόγω δομής» κ. Κώστα Γιαννόπουλου, αλλά έχει διαβάσει τα δημοσιεύματα, τα οποία και την προβληματίζουν.

«Με προβληματίζει. Δεν λέει κάτι καινούργιο, ως προς το οικονομικό σκέλος. Η ουσία του δημοσιεύματος εμένα με προβλημάτιζε, όταν το ίδρυμα αυτό, έβαζε τόσα αναχώματα, τον Μάϊο, που βάζαμε τις προδιαγραφές».

Να θυμίσουμε, ότι προ αρκετών μηνών, είχε δημιουργηθεί έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της υφυπουργού και του προέδρου και ιδρυτή του Χαμόγελου, για τις προδιαγραφές των δομών, με την «κραυγή» αγωνίας του κ. Γιαννόπουλου για το πιθανό κλείσιμο αρκετών δομών.

Η κ. Μιχαηλίδου, σχολίασε, επί αυτού «Ένα ίδρυμα, που είναι πλεονασματικό κατά 6 εκατ. πώς μπορεί να σου λέει «εγώ θέλω 4 τετραγωνικά ανά έφηβο» κι όχι 5; Τα χρήματα τα δίνουμε για τα παιδιά, όχι για να κάθονται σε κάποιον λογαριασμό. Τα χρήματα πρέπει να γυρίζουν στα ίδια τα παιδιά».

Όσον αφορά την σύγκριση του Χαμόγελου με τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου, η υφυπουργός απαντά, λέγοντας «Τα κοινά στοιχεία, που μπορώ να δω είναι ως προς την ύπαρξη πλεονασμάτων».

Σχετικά με την επίβλεψη, που πρέπει να έχει το Υπουργείο στις συγκεκριμένες δομές, τονίζει «Το Υπουργείο κάνει συνεχώς ελέγχους. Εγώ δεν μπορώ να κάνω – όσο κι αν με τρώει – ούτε την αστυνομία ούτε τη δικαιοσύνη. Κάνουμε ελέγχους φακέλων. Δεν μπορούν να μου λένε π.χ. ότι ο Γιωργάκης, δεν μπορεί να δει την οικογένειά του, ενώ έχει να τη δει 6 χρόνια. Το Υπουργείο δεν έχει λόγο για τις αγοραπολησίες των δομών. Ακόμα και για τους δημόσιους φορείς».

Τέλος, για το πώς θα μπορούσαν να λυθούν ορισμένα από τα προβλήματα, επισημαίνει, «Η πρώτη άμεση λύση είναι οι προδιαγραφές στην στελέχωση. Δεν μπορείς να μην έχεις κοινωνικούς λειτουργούς και βρεφοκόμους».

Πηγή:dikaiologitika.gr



Ροη Ειδήσεων