Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Δυτικής ΑττικήςΜήνυμα Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου για την 25η Μαρτίου

Μήνυμα Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου για την 25η Μαρτίου

Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης και περισυλλογής.

Ημέρα εθνικής ομοψυχίας και υπερηφάνειας.

Η ιστορία μας, οι αξίες και τα ιδανικά των προγόνων μας, οι μεγάλοι αγώνες του Έθνους για την ελευθερία, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη δεν πρέπει να μείνουν απλώς στη μνήμη μας αλλά να αποτελέσουν οδηγό για τη ζωή μας.

Έναν οδηγό, για μια σύγχρονη εποχή, για έναν πιο δίκαιο κόσμο, με πρόοδο και πίστη στις δυνατότητες και την ψυχή των Ελλήνων.

Με τόλμη, αποφασιστικότητα, διεκδικήσεις και αισιοδοξία οφείλουμε να ξεπεράσουμε όσα, σήμερα, μας κρατούν πίσω, να αντιδράσουμε σε αυτούς που μας αμφισβητούν και να πορευτούμε με τις αξίες και τις αρχές που μας κληροδοτήθηκαν.

Η ελληνική ιστορία, η δύναμη των Ελλήνων και η σπουδαία παρακαταθήκη της χώρας μας εκπέμπουν τα διαχρονικά μηνύματα για την επίτευξη των σημερινών μας στόχων, όσο αντίξοες κι αν είναι οι συνθήκες.

Και οφείλουμε να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας μας, του πολιτισμού και της κληρονομιάς μας.

Να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι, να αντιμετωπίσουμε με θάρρος τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, διατηρώντας τη μνήμη και το παράδειγμα των προγόνων μας, ζωντανά.

Η θυσία των Αγωνιστών του 1821, να γίνει ένας διαχρονικός φάρος καθοδήγησης, εμψύχωσης και αλληλεγγύης τόσο για τις συλλογικές όσο και για τις ατομικές μας μάχες.



Ροη Ειδήσεων