Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ ΝήσωνΤο μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του Δήμου Κυθήρων είναι γεγονός

Το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του Δήμου Κυθήρων είναι γεγονός

Εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης η Αποχέτευση Νοτίου Τμήματος Κυθήρων με π/υ 27.000.000€!
Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης 18/4 ενώπιον των τοπικών ΜΜΕ, των Αντιδημάρχων, του Προέδρου και Μελών του ΔΣ, Προέδρων Κοινοτήτων και στελεχών του Δήμου την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης του έργου “Αποχέτευση Νοτίου Τμήματος Νήσου Κυθήρων” με συνολικό εγκεκριμένο προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 27.000.000€. Όπως δήλωσε πρόκειται για το μεγαλύτερο σε προϋπολογισμό και έκταση έργο που έχει εκτελεστεί στο νησί τις τελευταίες δεκαετίες.
Με το έργο αυτό, θα αναβαθμιστεί η ΕΕΛ Καψαλίου σε μονάδα Γ΄ βαθμού, θα κατασκευαστούν 40 χιλιόμετρα νέων δικτύων αποχέτευσης που θα συμπεριλάβουν τους περισσότερους οικισμούς του νοτίου τμήματος Κυθήρων, φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 500kW, διπλό φρεάτιο υποδοχής βυτίων στο αμαξοστάσιο καθώς και σύγχρονο σύστημα τηλεδιοίκησης και τηλεελέγχου. 
Όπως τόνισε με έμφαση ο Δήμαρχος, το συγκεκριμένο έργο μελετήθηκε και ωρίμαζε για περισσότερο από 4 χρόνια και αποτελεί έργο ουσιαστικής ανάπτυξης καθώς σχετίζεται με την επαύξηση των δυνατοτήτων της φέρουσας ικανότητας των υποδομών, που έχει άμεση επίπτωση στην ομαλή και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ενός τόπου. 
 
Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να δίνει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας, με σχέδιο και όραμα, με σταθερή προσήλωση σε υλοποιήσιμους στόχους, μακριά από την άκρατη και ανεδαφική υποσχεσιολογία που συνήθως ανθεί στις προεκλογικές περιόδους. Με σωστή ιεράρχηση των αναγκών, γνώση των πολύπλοκων διαδικασιών και αποτελεσματική εμπειρία, θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια να πετυχαίνουμε τόσο μεγάλους στόχους, που αλλάζουν οριστικά προς το καλύτερο την εικόνα του νησιού μας. 



Ροη Ειδήσεων