Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Νότιου Τομέα ΑθηνώνΔήμος Αλίμου: Έτοιμο το νέο πάρκο

Δήμος Αλίμου: Έτοιμο το νέο πάρκο

Ένα νέο πάρκο-βοτανόκηπο διαθέτει πλέον ο Άλιμος, στον κοινόχρηστο χώρο που περικλείεται από τις οδούς Επτανήσου-Ελύτη-Καρυωτάκη.

Ένας χώρος χέρσος και αναξιοποίητος από τότε που η περιοχή είχε μπει στο σχέδιο, πλέον αποτελεί μία όμορφη όαση πρασίνου, με αρωματικά φυτά και οπωροφόρα δέντρα!

Φυτεύτηκαν συνολικά 2.250 ρίζες αρωματικά βότανα (μέντα, δυόσμος, φασκόμηλο, μελισσόχορτο, ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι κ.ά.) αλλά και 15 καρποφόρα δένδρα (ροδιά, βερικοκιά, κορομηλιά, μουσμουλιά, συκιά κ.ά.).

Χρειάστηκαν πολλές εβδομάδες εντατικής εργασίας, για να προετοιμαστεί το έδαφος, να διαμορφωθεί ο χώρος και να περαστούν τα δίκτυα άρδευσης, ενώ μόνον οι φυτεύσεις των χιλιάδων ριζών χρειάστηκαν δύο εβδομάδες για να ολοκληρωθούν.

Το αποτέλεσμα: ένας τεράστιος κήπος με πολύ πράσινο, που μεγαλώνοντας θα δίνει διαρκώς πολλά και διαφορετικά χρώματα και αρώματα στην περιοχή και τους επισκέπτες!

Ο χώρος είναι ιδανικός και για σχολεία ή οικογένειες, που μπορούν να τον επισκέπτονται και να τον χαίρονται, καθώς τα παιδιά θα μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τα μεσογειακά μυρωδικά της ελληνικής χλωρίδας.

Περισσότερη ομορφιά, περισσότερο πράσινο για τον Άλιμο! Έτοιμες να ξεκινήσουν αμέσως οι επόμενες φυτεύσεις στην οδό Δωδεκανήσου και στη συνέχεια στην παραλία!



Ροη Ειδήσεων