Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Ανατολικής ΑττικήςΚτηνωδία στο Μαρκόπουλο: Δεκάδες ζώα δολοφονημένα με φόλες - Παρέμβαση εισαγγελέα

Κτηνωδία στο Μαρκόπουλο: Δεκάδες ζώα δολοφονημένα με φόλες – Παρέμβαση εισαγγελέα

Κάτοικος του Μαρκοπούλου μιλά στο Newsbomb.gr για την κατάσταση με τα αδέσποτα στο Δήμο.

Αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες με δεκάδες νεκρά ζώα που δηλητηριάζονται συστηματικά τις τελευταίες ημέρες στο Μαρκόπουλο. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι από τα αλλεπάλληλα συμβάντα, ενώ για το θέμα εξεδόθη και εισαγγελική παρέμβαση.

Αυτό που συμβαίνει στην περιοχή είναι αδιανόητο. Ο Δήμος Μαρκοπούλου γενικά έχει αρκετά  αδέσποτα και κατά καιρούς πολλά εξαφανίζονταν μυστηριωδώς, σύμφωνα με κάτοικο που μίλησε στο Newsbomb.gr.

Όπως αναφέρεται οι γέννες των αδέσποτων είναι ανεξέλεγκτες, ενώ στο παρελθόν ο Δήμος δεν έχει ανταποκριθεί στις οχλήσεις των φιλόζωων για στείρωση των ζώων. Αρκετοί είναι οι κάτοικοι που με δική τους πρωτοβουλία φροντίζουν τα ζωάκια που περιφέρονται στις γειτονιές.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που ενοχλούνται από τα αδέσποτα και φροντίζουν να «καθαρίσουν» τη γειτονιά τους. Δεκάδες γατούλες έχουν βρεθεί στα σκουπίδια και σκυλιά έχουν εξαφανιστεί μέσα σε μία νύχτα.

Οι  γάτες βρίσκονται νεκρές σε αυλές, σε δρόμους και σε κεραμίδια. Πρόσφατα κάτοικος φρόντισε μία γατούλα η οποία φαινόταν άρρωστη και ευτυχώς σώθηκε, όπως δήλωσε στο Newsbomb.gr. Όμως δεν έχουν όλα τα ζωάκια την ίδια τύχη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, τα ζώα έχουν δηλητηριαστεί από φόλες. Στις 15 Ιουνίου οι κάτοικοι της περιοχής μέτρησαν πάνω από 15 νεκρές γάτες ενώ μέχρι α πριν από λίγες ημέρες συνέχιζαν να βρίσκουν νεκρά ζώα παντού.

Όπως αναφέρει και το MEGA, από την πρώτη στιγμή έγιναν καταγγελίες στην Αστυνομία και έχει σχηματιστεί δικογραφία. Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε πως το δηλητήριο ήταν πολύ ισχυρό.

Τις επόμενες μέρες οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δείξουν ακριβώς ποιο είδος δηλητηρίου χρησιμοποιήθηκε. Όσα γατάκια κατάφεραν να γλυτώσουν, προστατεύονται από τους κατοίκους της περιοχής και είναι σε ασφαλή καταφύγια.

Πηγή: Newsbomb.gr



Ροη Ειδήσεων