Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Ανατολικής ΑττικήςΑνάπλαση παραλιακής ζώνης του Δήμου Ωρωπού

Ανάπλαση παραλιακής ζώνης του Δήμου Ωρωπού

Συνεχίζεται το μεγάλο έργο στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Ωρωπού που αφορά το Χαλκούτσι, τη Σκάλα Ωρωπού, τα Νέα Παλάτια, την Παραλία Μαρκοπούλου και τους Αγίους Αποστόλους Καλάμου.
Είναι έργο το οποίο που περιλαμβάνει έργα ύδρευσης, όπως αλλαγές αμιαντοσωλήνων και συνδέσεις στο νέο αναβαθμισμένο δίκτυο, τόσο στην κοινότητα Χαλκουτσίου, όσο και στις κοινότητες Καλάμου και Μαρκοπούλου.
Περιλαμβάνει επίσης, έργα αποκατάστασης οδοστρώματος με ασφαλτοστρώσεις σε όλο τον παραλιακό δρόμο, καθώς και έργα ασφαλείας με την τοποθέτηση παραθαλάσσιων μπαρών ασφαλείας προς την πλευρά της παραλίας, προστατευτικά δίχτυα κατολισθήσεων, στερέωση πλαγιών με απότομη κλίση και σταθεροποίηση των εδαφών από διάβρωση.
Στο ίδιο έργο, περιλαμβάνεται και η αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου στα Πηγαδάκια Χαλκουτσίου, στο σημείο μετά τη συμβολή με τη λεωφόρο Εφέδρων που ο δρόμος εγκυμονεί κινδύνους λόγω της μεγάλης καθίζησης και του κινδύνου ολοκληρωτικής κατάρρευσης.
Το έργο στο σημείο αυτό, θα ξεκινήσει αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η υπογειοποίηση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ. Το αίτημα ήδη έχει κατατεθεί από το Δήμο Ωρωπού και έχει καταβληθεί και η δαπάνη των εργασιών.
«Συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς ένα έργο ζωτικής σημασίας με πολλαπλά οφέλη, μέσα στο πλαίσιο του μεγάλου στόχου που έχουμε από την αρχή της διοίκησής μας και δεν είναι άλλος από το να αλλάξουμε την πορεία του Δήμου μας, θέτοντάς τον σε μόνιμη πορεία ανάπτυξης. Ζητώ την κατανόηση των συμπολιτών μου και των φίλων του Δήμου μας. Το έργο είναι μόνιμο και η ενόχληση προσωρινή. Αλλάζουμε το Δήμο Ωρωπού με συνέπεια και όραμα. Συνεχίζουμε», δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης ο οποίος καθημερινά επιθεωρεί την εξέλιξη των εργασιών.



Ροη Ειδήσεων