Σάββατο 27 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Νότιου Τομέα ΑθηνώνΔήμος Αλίμου: Πρωτότυπο παιχνίδι συμπερίληψης για παιδιά με αναπηρία

Δήμος Αλίμου: Πρωτότυπο παιχνίδι συμπερίληψης για παιδιά με αναπηρία

Ένα πολύ πρωτότυπο παιχνίδι για παιδιά με αναπηρία, τα οποία βρίσκονται σε αμαξίδιο, τοποθετήθηκε στην παιδική χαρά του Λόφου Πανί στον Δήμο Αλίμου, σε συνεργασία με το Skip και τα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος!

Το παιχνίδι σχεδιάστηκε από την ομάδα του Skip, ειδικά για να παίζουν σε αυτό όλα τα παιδιά μαζί, ακόμα και εκείνα που βρίσκονται σε αναπηρικά αμαξίδια. Πρόκειται για μία αμμοδόχο κατασκευασμένη 100% από ανακυκλωμένο πλαστικό, η οποία επιτρέπει στα παιδιά να δημιουργούν έργα από άμμο, να διασκεδάζουν και να εκφράζονται δημιουργικά.

Ο Δήμος Αλίμου γίνεται, έτσι, ο πρώτος Δήμος που φιλοξενεί ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι συμπερίληψης αποκλειστικά από ανακυκλωμένο πλαστικό. Με την πρωτοποριακή αυτή δράση, προάγεται η ισότητα, η συμπερίληψη και η αμοιβαία αλληλεπίδραση ανάμεσα σε όλα τα παιδιά. Ταυτόχρονα, εκπέμπεται ένα σημαντικό μήνυμα για τον σεβασμό στο περιβάλλον και την ανακύκλωση.

Η Δημοτική αρχή ευχαριστεί θερμά το Skip, που με πολλή ευαισθησία συμβάλλει στην προσπάθεια του Δήμου να γίνει η πόλη του Αλίμου μια πόλη γεμάτη χαρά, ισότητα και ανοιχτούς ορίζοντες για όλους. Η συνεργασία δήμου και εταιρείας είναι εξαιρετικά παραγωγική, καθώς έχει προηγηθεί μετά από κοινή προσπάθεια η δημιουργία του Κοινωνικού Πλυντηρίου και της Κοινωνικής Ντουλάπας, δύο πρωτοβουλιών με κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση, που βοηθούν τους πολίτες καθημερινά.

Ο Δήμος Αλίμου ευχαριστεί επίσης και τα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος για τη δική τους ουσιαστική συμβολή στην προσπάθεια αυτή.

Καλό παιχνίδι σε ΟΛΑ τα παιδιά!



Ροη Ειδήσεων