Κυριακή 28 Απριλίου 2024


ΑρχικήΑττικήΠΕ Ανατολικής ΑττικήςΔήμος Ωρωπού: Πολίτες πήραν μαθήματα ναυαγοσωστικής στα πηγαδάκια Χαλκουτσίου

Δήμος Ωρωπού: Πολίτες πήραν μαθήματα ναυαγοσωστικής στα πηγαδάκια Χαλκουτσίου

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ, σε συνεργασία με τον Δήμο Ωρωπού και την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε σεμινάριο «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική» στη δημοφιλή παραλία Πηγαδάκια της Δημοτικής Ενότητας Χαλκουτσίου του Δήμου Ωρωπού.
Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές έννοιες της Ναυαγοσωστικής.
Διδάχτηκαν τρόπους εισόδου στο υγρό στοιχείο, δηλαδή είσοδο από θάλασσα, πισίνα και άλλα, τρόπους προσέγγισης θύματος με διασωστικό κολύμπι, λαβές για ανάσυρση του θύματος, τρόπους μεταφορά του θύματος, έξοδο από το υγρό στοιχείο και τέλος έλαβαν εκπαίδευση στη παροχή Α’ Βοηθειών.
Στους συμμετέχοντες μεταξύ αυτών και ο αντιδήμαρχος Χαλκουτσίου Ανδρέας Γαζβινιάν δόθηκε βεβαίωση παρακολούθησης.
Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, καθώς προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών πολιτών όσο και την ευαισθητοποίηση για εθελοντική και κοινωνική προσφορά.
Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε: «Η πρόληψη και η ενημέρωση σώζει ζωές και αποτελεί βασικό παράγοντα για ποιοτική και ασφαλή διαβίωση. Ο Δήμος Ωρωπού και το εφετινό καλοκαίρι έχει 7 ναυαγοσωστικούς πύργους στις πιο πολυσύχναστες παραλίες. Τα σεμινάρια ναυαγοσωστικής είναι ένα ακόμα εφόδιο για κάθε πολίτη διότι περιλαμβάνει γνώση και πληροφορία για να αντιμετωπίσουμε σωστά κάθε ακραία περίπτωση στη θάλασσα. Παράλληλα μας διδάσκει για την ιδανική συμπεριφορά που θα πρέπει να έχουμε ως άτομα και ως κηδεμόνες σε μία χώρα με χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμών. Ειδικά ο Δήμος Ωρωπού έχει 32 χιλιόμετρα ακτογραμμής που είναι προορισμός για χιλιάδες λουομένους. Ελπίζω κάποια στιγμή όλη αυτή η γνώση να διδάσκεται στα παιδιά μας στα σχολεία ώστε από μικρή ηλικία να αποκτούν ναυαγοσωστική συνείδηση. Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων προσφέρει τεράστιο κοινωνικό έργο και ο Δήμος Ωρωπού θα είναι αρωγός και μπροστάρης σε όλες τις κοινωνικές δράσεις».
Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά με το πρόγραμμα της ναυαγοσωστικής:, «Παρότι πλέον υπάρχει μεγάλη ναυαγοσωστική κάλυψη στις πολυσύχναστες παραλίες, τα περιστατικά πνιγμών εξακολουθούν να είναι πολλά για συγκεκριμένους λόγους. Υπάρχει τεράστιο έλλειμμα γνώσης και ενημέρωσης γύρω από την κολύμβηση και οι πνιγμοί δεν μειώνονται με θαύματα, αλλά με προγράμματα εκπαίδευσης και μάθησης. Αν και η χώρα μας περιβάλλεται από θάλασσα πολλοί Έλληνες δεν ξέρουν να κολυμπούν και αδιαφορούν για τους κανόνες ασφαλείας, γι’ αυτό οι περισσότεροι πνιγμοί συμβαίνουν σε μεγάλους ανθρώπους και σε μικρά παιδιά. Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και η Περιφέρεια Αττικής στέκονται πάντα δίπλα στους πολίτες, με συνεχή προγράμματα πρόληψης, καθότι «κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν».
Η Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ Μαρία Κουρή, δήλωσε: «Η βασική εκπαίδευση στις γνώσεις ναυαγοσωστικής μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη ζωή ενός ανθρώπου. Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων σε συνεργασία με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων και τους Δήμους, συνεχίζει να συμβάλλει τα μέγιστα με κάθε δυνατό τρόπο στην προαγωγή της υγείας των πολιτών, διοργανώνοντας τα σημαντικά αυτά σεμινάρια».



Ροη Ειδήσεων